La Paeria destina 140.000 euros a l’atenció i acolliment d’urgència a les dones en situació de violència masclista

L’Ajuntament de Lleida ha destinat enguany 140.000 euros a l’atenció i acolliment d’urgència a les dones en situació de violència masclista i als seus fills i filles. La Paeria ofereix, des del Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD), una atenció integral a les dones que necessiten ajuda perquè es troben en una situació de violència masclista. Cal destacar que els serveis socials tenen un important paper en la detecció i suport a les dones en aquesta situació, i es coordinen amb el CIAD davant les situacions de violència per posar en marxa diversos recursos adreçats a protegir la dona i els seus fills i filles, oferint-los un lloc d’estada, acompanyament i suport professional.

L’Ajuntament de Lleida va posar en marxa, a finals de 2016, dos pisos municipals per a l’acolliment d’urgència de dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista. També s’ha contractat una treballadora social i una treballadora familiar per a la gestió d’aquest pisos i l’acompanyament a les usuàries. El responsable dels serveis socials de la Paeria, Xavier Rodamilans, ha destacat que “totes les dones i infants en situació de violència masclista que ho han necessitat, han estat ateses i allotjades des del primer moment. En el que portem d’any s’han atès un total de deu dones i nou infants”.

Cal recordar que també s’ha habilitat un tercer pis d’emergència, que està disponible per fer front, si es dóna el cas, a un possible augment de necessitat assistencial. En aquests moments, el consistori lleidatà està ultimant el plec de clàusules de la gestió d’un centre per a dones maltractades. Els equips tècnics municipals estan acabant de preparar la licitació del servei amb les últimes aportacions que van fer els grups municipals, i detallant les característiques del contracte, amb l’objectiu de treure’l a concurs pròximament, ha apuntat el tinent d’alcalde i regidor de polítiques per als drets de les persones.

Des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat també es coordina la Comissió d’Avaluació i Seguiment del Protocol d’Atenció a les dones en situació de violència masclista al municipi de Lleida, integrada per representants dels diferents serveis d’atenció a les dones en els àmbits de salut, seguretat, serveis socials, justícia i promoció de les dones.

El treball per eradicar la violència masclista que es porta a terme a Lleida és intens. Cal recordar, en aquest sentit, que el Ple Municipal celebrat el passat mes d’abril va aprovar el III Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida 2017-2021, un pla impulsat i coordinat des de l’àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida. El Pla es va elaborar a través d’un procés participatiu que va recollir les diferents visions i propostes del centenar de persones que participen en representació d’una quarantena d’entitats.

La sensibilització ciutadana per a la igualtat de gènere i la tolerància zero envers la violència masclista també es treballa activament des de la Paeria. Anualment es realitzen dos actes de sensibilització ciutadana al voltant del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eradicació de la violència contra les dones. També es realitza, cada any, el Memorial Hortènsia Alonso, que enguany està previst celebrar a finals del mes de novembre.

També es programen tallers de prevenció de la violència masclista i el foment del bon tracte adreçats a adolescents i joves, a través del programa Tractem-nos bé, que té com a objectiu la promoció de les relacions de bon tracte i l’eradicació de la violència masclista entre adolescents i joves.

Finalment, cal recordar el Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, un guardó que es convoca cada any amb l’objectiu de reconèixer aquells treballs periodístics que es distingeixen, especialment, per fomentar les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits.

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top