La Pista Poliesportiva Municipal del Casal de Joves de Mataró estarà coberta al març

La Pista Poliesportiva Municipal del Casal de Joves tindrà finalitzada la nova coberta al mes de març. Les obres van començar el passat juny, però el projecte s’ha hagut de modificar per problemes de fonamentació del mur que limita amb el Palau Municipal d’Esports Josep Mora.
 
El Palau Josep Mora es va construir als anys 60 per iniciativa privada i va ser cedit a l’Ajuntament al 1968. Les cales realitzades per començar les obres de la coberta de la Pista Poliesportiva del Casal de Joves van detectar que el mur de tancament que limita la pista amb el pavelló i el seu pati exterior no tenia fonaments ni cap element de contenció de terres.
 
Per resoldre aquest problema, la Junta de Govern Local ha hagut d’aprovar una modificació del projecte, que suposa fer els fonaments i un nou mur de contenció de formigó armat per consolidar l’estructura del tancament. Aquest fet suposa un increment d’uns 40.000 € respecte al pressupost d’adjudicació de les obres de la coberta (de 335.257,53 € a 375.175,93 €, IVA inclòs) i també un increment de 3 mesos respecte el termini d’execució inicial.
 
 
Característiques de la coberta
 
Les obres permetran disposar d’un espai cobert permanentment ventilat de prop de 900 m². La coberta serà d’encavallades. Es renovaran les pistes existents: una pista central de bàsquet de 28 x 15 m (pista reglamentària màxima), dues pistes transversals de 18 x 12 m i una pista central per a entrenaments de futbol sala/handbol.
 
Es preveu incorporar un petit magatzem de material esportiu a peu de pista i, en planta altell, un espai tècnic per reubicar els aparells exteriors de climatització del Casal de Joves. Es crearà un accés per a vehicles de manteniment i un nou accés principal per a vianants des de la ronda d’Alfons X El Savi. També es preveu sanejar i pintar els elements existents (façanes interiors, tanques i baranes), renovar el paviment interior, l’equipament esportiu, els elements
d’enllumenat i la megafonia, així com instal•lar una boca de reg i una font.
 
L’espai s’adaptarà a les normatives d’accessibilitat i contra incendis per fer possible utilitzacions especials que acollin activitats de pública concurrència com a zona d’usos múltiples amb un aforament màxim de 810 espectadors de peu.
 
Els treballs estan adjudicats a l’empresa Arcadi Pla S.A.
 
Mentre es realitzen les obres, l’Ajuntament ha reubicat els clubs que utilitzen la pista per als seus entrenaments habituals en centres escolars i altres equipaments de la ciutat, fent-se càrrec de les despeses de lloguer generades.
 
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top