La plataforma eBiblio.cat, dedicada al préstec de llibre electrònic, ja està disponible per als usuaris de les biblioteques municipals de Sabadell

Aquest mes de juny s’ha posat en marxa eBiblio Catalunya, el nou servei de préstec de llibre electrònic a les biblioteques públiques. El nou servei comptarà amb una col•lecció inicial de més de 1.900 títols d’obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà i 41.730 llicències. S’estima que es podran fer més d’1 milió de préstecs digitals.
Per fer ús d’eBiblio Catalunya només cal disposar del carnet d’usuari de les biblioteques municipals de Sabadell o de qualsevol biblioteca municipal del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. El carnet és gratuït i es pot demanar a qualsevol biblioteca. Per poder accedir a eBiblio.cat, l’adreça electrònica de l’usuari haurà de figurar obligatòriament entre les dades que s’incloguin en la sol•licitud. Un cop un usuari demani un llibre digital en préstec, disposarà de 21 dies per llegir-lo.
 
La lectura dels llibres electrònics es pot realitzar de dues maneres:
 
- Mitjançant la reproducció en temps real (streaming), a través de qualsevol navegador d’un ordinador personal o del navegador d’altres dispositius (tauleta, telèfon intel•ligent). A través de l'aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i properament per a IOS, cada usuari es podrà descarregar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a Internet.
 
- Mitjançant la descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d'Adobe. Per poder-los llegir es requerirà instal·lar l’aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i disposar d’un compte Adobe ID. Es podran llegir els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d'Adobe ID.
 
El servei eBiblio Catalunya vol ser una eina per a la lluita contra la descàrrega il·legal de continguts, que ofereixi una plataforma senzilla i oberta a tothom per a la lectura de contingut digital. El projecte eBiblio Catalunya complementa la col·lecció que les biblioteques públiques posen a l'abast dels usuaris en suport paper.
 
La prioritat pel 2015 és incorporar les novetats que apareguin al mercat editorial, com també el fons de totes aquelles editorials que disposin d’un fons adient a les polítiques de col•lecció de les biblioteques públiques.
eBiblio Catalunya ofereix als ciutadans una col·lecció de novetats editorials de diverses temàtiques: obres de ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia i teatre, i obres de no-ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen obres de ciències socials, desenvolupament personal, esports, informàtica, viatges, etc. D’aquesta manera es complementa l’oferta que les 387 biblioteques públiques de Catalunya ja ofereixen en format físic, amb prop d’11 milions de llibres; 1,2 milions de documents de fons sonor i 1,3 de fons audiovisual.

 
Font: Ajuntament de Sabadell

 
 
 
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top