La plataforma LIVE presenta les fites aconseguides al 2015

A finals d'any va tenir lloc l'Assemblea Anual de la Plataforma Live, on es van presentar les dades, indicadors i fites aconseguides durant aquest 2015. Cal destacar que els resultats han estat positius i permeten estabilitzar el bon camí en el desenvolupament de la mobilitat sostenible.

Entre els èxits, destaquen, en primer lloc, la modificació del Codi Civil Català, que facilita la instal·lació de carregadors a les comunitats de veïns, les subvencions per a la instal·lació de més de 20 punts de càrrega ràpida i per a la compra de motos i bicicletes elèctriques o les subvencions per a l'adquisició de vehicles de baixes emissions destinades al servei del taxi que han beneficiat 20 taxis elèctrics de l'àrea de Barcelona i 70 híbrids i de gas.

En segon lloc, s'ha aconseguit la gratuïtat dels peatges de les autopistes de la Generalitat per a vehicles elèctrics i l'aprovació de canvis en els criteris de certificació de qualitat de l'aire dels vehicles segons el nivell d'emissions, per facilitar a les administracions la aplicació de polítiques que orientin la demanda de vehicles d'automoció cap a models de molt baixes emissions i amb una atenció clara cap al vehicle elèctric.

Com a mostra de l'èxit d'aquestes polítiques i mesures, s'han donat a conèixer les dades actualitzades del parc de vehicles de baixes emissions a Catalunya - 650 turismes elèctrics, 1.365 turismes híbrids, 242 ciclomotors i motocicletes elèctriques, 360 vehicles de gas liquat i 2.858 de gas natural vehicular - i la infraestructura de punts de recàrrega, que compta actualment amb 1.000 endolls i la futura incorporació a 3 corredors elèctrics europeus.

De cara a 2016, la plataforma LIVE aposta per seguir liderant i creixent amb la divulgació i la promoció de la mobilitat sostenible.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top