La Policia Local de Cambrils millora la visibilitat dels semàfors de les illes de vianants

‎L’àrea de Trànsit, Senyalització i Circulació de la Policia Local ha realitzat una actuació de millora en la xarxa semafòrica de les illes de vianants de Cambrils tancades amb pilones retràctils per a reduir accidentalitat.

La Policia havia detectat diversos accidents per impacte d'automòbils contra les pilones retràctils en les  sortides de tancament de les illes de vianants per una manca de visibilitat dels semàfors.

Per tal d'evitar i de resoldre l'accidentalitat en aquests llocs, la solució adoptada ha estat posar quatre grups òptics repetidors de semàfors en les columnes de suport, a l'alçada i angle de visió dels conductors, en les  principals sortides de les illes de vianants. Concretament s’han instal·lat als carrers Drassanes (cruïlla amb Pau Casals), Ramon Llull (amb Pau Casals), Lepant (amb Pau Casals) i plaça Creu de la Missió (amb carrer Balears).


Els impactes

Els accidents s'originaven perquè els conductors no esperaven que el semàfor es posés en verd. Després d’aturar-se davant de les pilones, emprenien la marxa del seu vehicle tan bon punt veien que s’iniciava la baixada i xocaven contra la pilona quan encara estava en procés i no s’havia incrustat del tot en el paviment.

En l'estudi dels diversos accidents succeïts al llarg dels anys, es va comprovar que la major part dels conductors no podien observar de forma correcta el semàfor, perquè aturaven el vehicle a una distància excessivament curta.

Els impactes contra les pilones generaven un doble perjudici, tant per al vehicle que resultava danyat, com per al veïnat, que es trobava que durant una temporada més o menys llarga no disposava de sistema de tancament de les illes de vianants, ja que cada xoc provocava danys de menor o major gravetat. A més, a tot això, cal sumar les despeses econòmiques i de temps de gestió de reclamació de danys a la propietat pública municipal a les respectives companyies asseguradores.


Font: Ajuntament de Cambrils

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top