La Policia Local de Sant Quirze del Vallès portarà càmeres corporals i als exteriors dels cotxes patrulla

Els agents de la Policia Local de Sant Quirze del Vallès portaran càmeres corporals al seu uniforme, conegudes com a DGP (dispositius de gravació personal). L’Ajuntament ha dotat el cos de seguretat local amb un total de 16 càmeres personals a més d’una videocàmera per a cada un dels vehicles oficials, ubicada als vidres exteriors. En total 20 aparells, als que s’hi suma una càmera a l’interior del vehicle amb mampara separadora, que s’activarà quan sigui ocupat per una persona detinguda.L’objectiu d’aquesta nova eina és, segons ha manifestat el sotsinspector en cap de la Policia Local, Andreu Tàpia, “augmentar la seguretat tant per a la ciutadania en general com per als nostres agents. Volem avançar qualitativament en seguretat i sempre que hi hagi una actuació policial de certa complicació, el material gravat podrà tenir una utilitat judicial, esvaint els possibles dubtes davant les intervencions policials. Alhora també, són una garantia per a la ciutadania, ja que esdevenen testimonis i observadors imparcials que mostren la realitat de qualsevol situació.”

Tots els agents de la Policia Local han rebut formació impartida per diferents comandaments del cos, per tal d’activar les càmeres segons el protocol establert. Així doncs, només es gravarà quan la situació ho requereixi, en casos d’actuacions que comportin un risc concret i immediat per a la vida o la integritat física dels agents o de terceres persones, o de fets que causin o puguin causar danys materials. La persona filmada sempre serà informada d’aquesta actuació, llevat que la immediatesa de la situació de perill o altres circumstàncies extraordinàries o sobrevingudes ho impedeixin.

Per a l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, “aquest és un mecanisme que pretén demostrar que els serveis que fan els agents es donen amb les màximes garanties i que l’actuació es fa d’acord amb els protocols establers. A tot això s’hi suma el més estricte compliment de la normativa en matèria de videovigilància i del dret a la intimitat personal de la ciutadania i dels agents. Finalment, un altre avantatge d’aquest sistema és que permetrà una major transparència en les actuacions policials”.

Val a dir també que, tal i com manifesta el sotsinspector Tàpia “el fet d’avisar de l’inici d’una gravació pot reduir la tensió en una intervenció atès que les persones, en saber-se gravades, acostumen a rebaixar el to”.
Els materials enregistrats per les càmeres, que en cap cas poden ser manipulats, s’emmagatzemen automàticament en un servidor que es troba sota custòdia policial i poden esdevenir proves oficials davant de jutges i tribunals.

Aquesta iniciativa ha comptat amb l’assessorament i suport del Departament d’Interior i totes les gravacions seran comunicades a la Conselleria d’Interior de la Generalitat. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top