La policia local del Prat reforça el model de proximitat amb la creació d’una unitat ciclista

El Prat ha desplegat una nova unitat ciclista de la Policía Local. Aquest nou equip policial formarà part de l'Àrea de Proximitat, creada recentment dins el projecte de reestructuració operativa de la Policia Local del Prat, que tot just s'ha iniciat.

La unitat ciclista estarà coordinada per un sergent i formada per dos caporals i deu agents que prestaran servei fent ús de bicicletes tot terreny (BTT) i d’una uniformitat adaptada a les característiques del servei que prestaran. No es tracta d'una unitat puntual que actuarà en determinats moments, indrets o temporades, sinó que estarà operativa de manera permanent a llarg de tot l'any i per tot el terme municipal.


Proximitat i flexibilitat

Amb aquest projecte, la Policia Local posa en marxa un nou model de proximitat amb una unitat ciclista que destacarà per la seva flexibilitat i capacitat d’adaptació a les exigències de la ciutadania i de l'entorn.

La unitat BTT dividirà el seu personal en dos grups que treballaran tots els dies de la setmana, festius inclosos, de 7 a 21h.


Diferències entre dies laborables i caps de setmana i festius

Els dies laborables, els i les agents ciclistes es desplegaran per tot el nucli urbà del Prat i desenvoluparan funcions pròpies de la policia de proximitat: relacions amb la comunitat, amb les associacions veïnals, amb comerciants i amb la comunitat educativa; funcions de prevenció genèriques; vigilància d'espais públics; proteccions escolars; aplicació de les ordenances de civisme i de circulació; supervisió i control de la circulació de bicicletes –amb especial atenció als ciclistes incívics-; i participació en dispositius especials derivats d’actes esportius.
 
Els caps de setmana i dies festius, la unitat ciclista es desplegarà pel territori exterior al nucli urbà (Parc Agrari, espais naturals i zones periurbanes), on desenvoluparà tasques pròpies de la policia rural: relacions amb la pagesia, funcions de prevenció, vigilància del territori, control i ordenació dels usos (activitats lúdiques i esportives), punts de control estratègics, vigilància de la circulació rodada –també amb especial atenció als ciclistes incívics-, etc. 


Avantatges respecte de les patrulles tradicionals

Respecte de les patrulles tradicionals a peu o en cotxe, la unitat ciclista aporta una sèrie d'avantatges:

• Gran capacitat de mobilitat dels i les agents
• Imatge renovada i més propera de cara a la ciutadania
• Exemplaritat en el foment del ciclisme com a transport alternatiu i sostenible
• Major respecte amb l'entorn i el medi ambient (contaminació zero)
• Reducció de la despesa econòmica respecte dels vehicles de motor

En definitiva, aquesta nova unitat ciclista espera l'aprovació i la complicitat de la societat pratenca per tal de millorar el servei públic que presta la Policia Local.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top