La potabilitzadora d'Agramunt a punt per l'abril

L’Ajuntament d’Agramunt està duent a terme els treballs de construcció de la nova potabilitzadora que permetrà substituir l’actual i dotar d’aigua de qualitat al municipi. L’obra s’està duent a terme a través de diferents fases per tal que durant el mes d’abril ja pugui entrar en funcionament.

Concretament estan previstes tres fases. La primera fase, que ja està en marxa, és la construcció de la pròpia planta potabilitzadora; una segona fase permetrà connectar la nova instal•lació amb el municipi i, finalment, una tercera fase dotarà d’una petita estació al nucli d’Almenara, ja que per motius geogràfics era inviable connectar la població amb Agramunt.

Per tal de poder dur a terme aquest gran projecte que té un pressupost de 648.473€, l’Ajuntament d’Agramunt compta amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua de 242.763€, una aportació de CASSA de 42.967€ prevista ja al contracte i la resta es complementarà a través de tarifes. Per aquest motiu, durant la sessió plenària celebrada el passat dilluns 29 d’octubre, l’Ajuntament d’Agramunt va aprovar un increment dels preus de la taxa pel servei d’aigua. Concretament, els nous preus que s’aplicaran en l’exercici de l’any 2019 preveuen un augment de 0,054€ per m3 i una quota d’inversió mensual de 0,668€. L’acord es va prendre amb els vots a favor d’Acord d’Esquerra i el vot en contra del grup de Convergència i Unió.

Cal tenir en compte que amb els nous preus aprovats, Agramunt passarà de 0,7558€/m3 a 0,8094€/m3 i se situarà al lloc 392 d’un total de 948 municipis de Catalunya. Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé “es tracta d’una obra molt important per al municipi i que s’hauria d’haver fet molt abans”. Cal recordar que l’any 2011 l’ACA ja va concedir una subvenció de 308.068€ a l’Ajuntament d’Agramunt i l’equip de govern del moment hi va renunciar.

Amb la posada en funcionament de la nova planta potabilitzadora, es posaran fi als problemes històrics de subministrament que ha patit Agramunt. A més, es podrà garantir el subministrament i la qualitat de l’aigua de boca a tot el municipi i complir els tres objectius que s’ha proposat l’Ajuntament d’Agramunt amb aquesta actuació: donar solució als problemes de terbolesa de l’aigua dels pobles agregats, pensar amb una obra de futur ja que l’actual potabilitzadora és del 1985, i aconseguir tenir una única xarxa de distribució.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top