La primera cimera europea BIM es celebrarà a Barcelona

Barcelona acollirà els dies 12 i 13 de febrer la primera cimera europea sobre Building Information Modelling (BIM) en la qual es presentaran les experiències més representatives i es mostraran els darrers avenços d’aquest nou mètode de gestió i seguiment del cicle d’una construcció, que cal conèixer i dominar com un procés per a la millora de la qualitat, eficàcia i eficiència dels projectes d’edificació. La cimera està organitzada pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) i BIM Academy amb el patrocini de Roca.

El sistema Building Information Modelling (BIM), significa un nou enfocament en els processos del cicle de l’edificació: des del disseny i la concepció del projecte, anàlisi, documentació i gestió relacionat amb l’arquitectura i l’enginyeria i que està revolucionant la manera de concebre els nous projectes i obres i l’anàlisi dels existents.

Al gener de 2014, el Parlament Europeu va votar a favor de modernitzar les regles de contractació i licitació públiques, tot recomanant l’ús de les eines electròniques com el BIM per als projectes i concursos oberts de disseny. Aquesta recomanació ve a significar tot un revulsiu per a la indústria de la construcció en el seu conjunt ja que l’ús d’aquestes noves eines en la preparació dels projectes significa una nova manera de dirigir i controlar els processos constructius i al llarg de tota la vida útil dels edificis.

Els professionals de l’edificació hauran d’aprendre a treballar de forma col·laborativa amb aquesta nova tecnologia, que avui és incipient però que més aviat del que puguem pensar, serà requisit imprescindible per treballar per a certs clients, començant per l’administració, que ho requerirà en el 2016 seguint la nova directiva europea.

 
Revolució tecnològica


El Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, BIM Academy i Roca, conscients del que significa aquesta revolució tecnològica que canviarà la nostra manera de treballar, consideren que és el moment de posar en comú els coneixements que existeixen sobre aquesta nova tecnologia, aprendre dels més avançats i reunir en una trobada oberta les diferents disciplines, institucions i col•lectius professionals que representen l’estat de l’art del BIM en el sector de la construcció. La trobada haurà de tenir caràcter internacional per conèixer en quin moment es troba l’ús d’aquesta tecnologia en el conjunt dels països del nostre entorn i avançar conjuntament en la seva aplicació.

 Així neix el Barcelona 2015 1st European BIM Summit, una cimera internacional pensada per mostrar coneixement, compartir-lo i generar-lo. La trobada constarà de ponències, workshops, visites, serveis i empreses en l’àmbit de BIM.  Es presentaran experiències rellevants i es mostraran els darrers avenços i implantacions realitzats en un mètode que cal conèixer i dominar com una eina per a la millora de la qualitat, eficiència i eficàcia en qualsevol projecte i obra. Barcelona 2015 1st BIM European BIM Summit representarà per a tots els assistents l’oportunitat de reflexionar sobre la professió i els seus processos i advocar per un canvi necessari, acceptant-lo i assumint-lo de forma positiva.
 
Podreu trobar tota la informació al web www.bimsummit.eu
 
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top