La principal inversió del pressupost del 2012 per al Ripollès són contenidors

Destinen 262.850 euros que estaven pensats per finançar l'arribada de la fibra òptica a contenidors.

La principal inversió que preveu el Consell Comarcal del Ripollès pel 2012 és la compra de 12 contenidors compactadors d'escombraries. Hi destinaran 262.850 euros d'una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat que en un principi estaven previstos per l'arribada la xarxa de fibra òptica. Fonts del Consell han explicat que la fibra òptica s'havia de distribuir paral·lelament amb la posada en servei de l'autovia C-17. Això no obstant, per causa d'un retard en el calendari, el Consell va haver de posposar el projecte de la fibra òptica.

Per no perdre l'ajuda, l'ens va decidir canviar la destinació dels diners cap als contenidors. La causa és que els receptacles han de suposar un estalvi de viatges de recollida als pobles de la comarca, molts dels quals tenen menys de 500 habitants i un accés complicat.

Es tracta de receptacles de grans dimensions repartits en compartiments per vidre, cartró o envasos petits. La novetat està en el fet que els contenidors disposen d'unes premses que compacten les deixalles. D'aquesta manera el camió de les escombraries pot passar molt més temps sense passar a recollir pels pobles. Les altres inversions estan destinades a la reposició de contenidors de recollida selectiva, material informàtic pel Consell i mobiliari per l'escola comarcal de música.

El pressupost aprovat pel ple del Consell Comarcal és de 8.475.000 euros. Els comptes es van aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern de CiU i les abstencions del PSC i d'ERC a l'oposició. El president del Consell, Miquel Rovira (CiU) va qualificar els comptes de prudents. El pressupost minva un 7% respecte al del 2011 (9.143.000 euros) i continua la dinàmica de baixa començada al 2010, quan es va aprovar un pressupost de contenció de 10.685.000 euros.

En el decurs de la presentació el conseller comarcal d'Hisenda, Xavier Cima (CiU), va concretar que el Consell Comarcal té poc deute, però pateix elevades tensions de tresoreria per culpa del retard de les subvencions de la Generalitat En conseqüència se li fa difícil arrossegar l'economia diària.


Font: Diari de Girona

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top