La reforma de l’entorn del tanatori municipal de Reus farà més fàcil l’accés a l’equipament des del centre de la ciutat

L’Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial el projecte de reforma dels accessos del tanatori municipal amb el doble objectiu de reordenar l’espai per fer-lo més útil i còmode per als usuaris de l’equipament, i fer l’edifici més visible i accessible des de l’avinguda del President Macià. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat l’anunci de l’aprovació inicial del projecte, el qual quedarà definitivament aprovat si esgotat el termini d’exposició pública no s’han presentat al·legacions.

El «Projecte de les obres de reforma i millora de l’accés al tanatori municipal pels carrers pròxims a la plaça Pau Picasso» defineix un pressupost de 158.649,23 euros (iva inclòs) i un termini d’execució de tres mesos. El projecte ha anat a càrrec de l’Ajuntament, mentre que les obres les assumirà l’empresa municipal Reus Serveis Municipals, a través de la seva divisió de Serveis Funeraris.

Actualment, l’accés al tanatori des de la zona nord oest es produeix a través de la plaça Pablo Picasso. Aquesta plaça està configurada d’una forma simètrica i en relació amb l’escultura que apareix en el mig, i no té gaire en compte el flux de circulacions des del centre de la ciutat fins a l’edifici. Per altra banda, el fet que la zona estigui delimitada per unes jardineres altes amb una vegetació abundant, fa que l’edifici quedi pràcticament imperceptible des d’aquesta zona de la ciutat.

El projecte d’obres planteja una sèrie d’intervencions a realitzar per tal de reformar i millorar l’accés i la visibilitat de l’edifici des dels carrers pròxims a la plaça.

En la reforma s’ha tingut en compte la importància de l’accés a través del pas de vianants de l’avinguda del President Macià amb el carrer de Cambrils. Des d’aquest punt es té una visió alineada amb el vestíbul del tanatori. Per això és planteja una rampa molt suau (del 3,5%), de 22 metres de llargària i 6,6 metres d’amplària, amb el mateix paviment de llambordins, que porta fins a un petita plaça, com a vestíbul exterior de l’edifici, amb una pendent del 5,5%. Des d’aquesta rampa fins a les jardineres que ens separen de l’avinguda de Bellissens es forma una nova franja verda de 47 metres de llargària i 9,5 metres d’amplària amb gespa o amb heura de fulla petita.

Un altra accés important al tanatori és des de l’avinguda del President Macià amb el Carrer Sol i Ortega. Aquí es torna a repetir la mateixa solució; aquesta vegada, però, la dimensió de la rampa en amplària és de 2 metres.
Aquestes intervencions tenen com a objecte que l’apropament a l’edifici, salvant el desnivell de 1,5 metres, es faci de manera casi imperceptible.

Com a fons d’aquest espai exterior i com a nexe amb el vestíbul interior, es construeix un espai cobert de 6,6 metres d’amplària i 4,20 metres de llargària, definit per una volta com a sostre i unes gelosies de llistons de fusta com a laterals. Dels laterals es prolonguen uns pòrtics metàl·lic a banda i banda que serveixen com a suport per crear uns murs vegetals amb heure de fulla petita.

L’altre intervenció important consisteix en l’enderroc dels murs de contenció de les jardineres en la confluència de l’avinguda del President Macià amb l’avinguda de Bellissens, i té com a objectiu que l’edifici sigui més visible des d’aquesta zona.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top