La revisió dels contractes i les compres permet a l'Ajuntament de Girona estalviar 850.000 euros durant el 2012

L'Ajuntament de Girona ha aconseguit estalviar 850.000 euros durant el 2012 gràcies a la revisió de contractes de serveis, obres o subministraments i també per canvis introduïts en les compres. Aquest estalvi corrent s'ha incorporat al capítol d'inversions del pressupost d'aquest 2013. La regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, ha explicat que les rebaixes més importants s'han registrat en la contractació d'obres per part de l'ajuntament, amb baixes de fins el 44% del preu. Amb la crisi s'ha incrementat molt el nombre de constructores que es presenten als concursos i aquesta competència permet aconseguir millors preus.

La regidora d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, ha destacat la tasca que han dut a termes des de la seva àrea per revisar contractes tant de serveis com d'obres o subministraments per tal d'aconseguir reduir-ne el cost. Planas ha explicat que s'han trobat amb diversos contractes prorrogats que es renovaven automàticament i que, gràcies a la revisió, han pogut trobar altres empreses que oferien el mateix servei a un millor preu. Aquest ha estat el cas de les assegurances ja que el consistori les ha agrupat i ha convocat un concurs públic que ha permès reduir-ne el cost.

A més, la regidora ha remarcat que l'estalvi de 850.000 euros s'ha aconseguit tot i que l'Estat va apujar l'IVA l'estiu passat i això ha encarit la contractació de serveis. També ha destacat que els estalvis més importants s'han aconseguit en la contractació d'obres, amb rebaixes de preus que han arribat al 44%. Segons ha detallat, amb l'arribada de la crisi es presenten cada vegada més empreses als concursos públics que convoquen perquè ha baixat molt la feina i les administracions fan menys obres. Aquesta major competència fa, segons Planas, que les empreses ofereixin cada vegada preus més avantatjosos. "Són preus més baixos però que sempre garanteixen la qualitat i la seguretat de les obres", ha matisat.

Planas ha posat un exemple significatiu, com ha estat l'adjudicació de les obres del pavelló de Montfalgars. El preu de licitació marcat per l'ajuntament superava el milió i mig d'euros però, en canvi, les empreses van presentar ofertes a la baixa i es va acabar adjudicant per 578.000 euros menys.

L'estalvi que s'ha aconseguit amb la revisió dels contractes i també gràcies a aglutinar diverses compres que fins ara es feien per separat s'ha destinat al capítol d'inversions del pressupost d'aquest any. D'aquesta manera, el consistori ha hagut de demanar menys diners al banc per tal de poder fer obres a la ciutat.
 

Font: ACN. Foto: Tania Tàpia


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top