La segona fase d'obres del centre cultural Mont-Àgora comença el setembre

Amb el nou equipament, Montbui disposarà d'una nova biblioteca d'uns 1.300 metres quadrats. L'espai podria acollir també sales de cinema.

Montbui començarà aquest proper setembre la segona fase del centre cultural Mont-Àgora, una de les prioritats del govern en aquest mandat. L'alcalde de Montbui, Teo Romero, insisteix que "a Mont-Àgora no té importància la pedra, sinó els serveis d'educació i cultura que oferirà". Amb l'equipament, la població podrà comptar amb una biblioteca d'acord amb les necessitats del municipi, de 1.300 metres quadrats, substituint l'edifici actual que havia quedat petit. Les opcions que es contemplen a Mont-Àgora també són l'habilitació d'alguns dels seus espais com cinemes, ampliant així l'oferta d'aquest tipus que té l'Anoia, reduïda a tres sales regulars a Igualada.

El finançament de la segona fase de Mont-Àgora s'ha obtingut amb diners de la Llei de Barris de la Generalitat i també amb partides de la Diputació. Amb la construcció, Montbui no només es dota de biblioteca, sinó que "gairebé finalitzem l'auditori" i es concreta una sala multi-usos. A més de les instal•lacions i condicionament de la biblioteca, la segona fase consta també de la compartimentació de l'edifici i la urbanització de les voreres entorn a l'equipament.

Amb la nova biblioteca, Montbui amplia el seu fons bibliogràfic i guanya més espais de lectura i estudi per a grups. L'accés s'ha construït a la planta baixa de l'edifici. La biblioteca disposarà d'un fons de mig miler de metres quadrats a la primera planta, sala de revistes i música i secció infantil. Les obres tenen una durada prevista de 10 mesos i el cost de l'adjudicació a l'empresa BYCO ha estat de 2,5 milions d'euros, comptant com una de les inversions públiques en equipaments més important de la història del municipi.

La primera fase de Mont-Àgora, el febrer de 2011, va consistir en el moviment de terres i la construcció de l'estructura de l'edifici. L'equipament està situat al barri que dóna continuïtat als projectes ja acabats, com el passeig Torrent Torres i el Montmercat.
 

Font: La Vanguardia

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top