La vil·la romana de Can Ferrerons de Premià de Mar comptarà amb un model informàtic tridimensional

Un projecte conjunt entre l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica i l'Ajuntament de Premià de Mar a través del Museu Romà, permetrà en el futur disposar d'un model informàtic en tres dimensions i amb textura fotogràfica de la vil·la romana de Can Ferrerons. Amb la realització d'aquest model s'obtindrà un clon informàtic idèntic al jaciment real, amb una precisió mil·limètrica de detalls, a partir del qual es podran obtenir els documents necessaris que permetran avançar en la gestió museogràfica, el manteniment i conservació de la vil·la, el seu estudi científic i la difusió i comprensió de les 3 fases que consta l'edifici, entre d'altres.

Els primers treballs es van realitzar l'any 2012 quan es va fer un aixecament planimètric de l'edifici octogonal amb un escàner làser. Els primers resultats visibles es concreten en una imatge tridimensional de la teulada de l'habitació central de l'edifici octogonal, que es pot veure al web del Museu Romà. A mesura que s'avanci en les excavacions al jaciment, programades fins a finals d'any, s'aniran realitzant nous aixecaments planimètrics fins a completar tot el conjunt de forma integral.

El model informàtic resultant del projecte permetrà conèixer quin podria haver estat l'aspecte original de l'edifici i situar-lo en un entorn geogràfic que reprodueixi el marc natural de l'època romana. També permetrà, a partir de la documentació fotogràfica generada, crear imatges envolvents de 360° que, des d'un entorn web, seran interactives i permetran la visita virtual al jaciment tal com està ara, tot circulant d'una estança a una altra de l'espai, des de qualsevol punt del món.

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top