L’accés a banda ampla serà realitat al municipi de Llanars

El municipi de Llanars tirarà endavant un projecte, liderat i redactat per les empreses PEAKWAY i INDIGO, per desplegar fibra òptica en el municipi i construir un Centre de Procés de Dades (CPD) o Punt d’interconnexió (POP) on es connectaran els operadors que vulguin oferir el servei als usuaris del municipi.

Aquest desplegament suposarà una inversió d’uns 140.000 euros. La primera fase per equipar el punt d’interconnexió i crear una anella al nucli de 96 fibres està valorada en 45.000 euros que finançarà íntegrament l’Ajuntament. La resta s’espera que es pugui finançar amb les mateixes quotes de banda ampla.

Per tal de portar a terme el projecte i donar servei, s'ha aprovat també un conveni amb la fundació Guifi.net perquè realitzi les funcions de desenvolupament del projecte.

Segons informa Esteve Costa, alcalde de Llanars, ja hi ha diversos operadors interessats en donar servei a Llanars a velocitats de 10Mbps simètrics.

Segons Costa, “aquesta actuació permetrà fixar població de primera residència i atraure’n, a banda de facilitar la competitivitat a qui visqui o treballi des de Llanars”. I és que la població de poc més de 500 habitants augmenta de forma considerable degut a les segones residències pròpies d’un lloc turístic.

Paradoxalment Telefònica ha cablejat amb fibra òptica fins a l'escola com a guanyador d'un concurs que va llançar la Generalitat de Catalunya. Tot i que sembla ser que aquesta companyia no té la intenció de donar servei a cap més usuari del municipi. “Un altre cas d'abús de poder i una situació de monopoli que impedeix a Catalunya fer un pas endavant amb el desplegament de les noves tecnologies en les zones rurals”, es lamenta l’alcalde.

Amb aquest projecte que es desenvoluparà en els propers mesos l'Ajuntament espera que els habitants de Llanars puguin disposar d'un accés a banda ampla de qualitat a un preu raonable. Així doncs, s'aconsegueix portar a terme un projecte que es considera estratègic pel desenvolupament del territori.

Aquesta serà una de les darreres iniciatives d’Esteve Costa, que acabarà així amb el seu mandat de 8 anys al front del Consistori. Costa, enginyer de professió, junt amb el seu equip “Independents per Llanars” han fet una sèrie d’actuacions remarcables en aquest petit municipi. Una de les més destacades, l’aprofitament de recursos energètics propis de Llanars i la potenciació de l’autosuficiència energètica a través d’un sistema de District Heating que escalfa 4 equipaments municipals previstos en el projecte. Tot això, buscant les fonts de finançament necessàries per deixar les finances sanejades pels propers responsables entrants.

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top