"L'Administració Digital: un repte per a la gestió i l'auditoria de el sector públic"

La Fundació FIASEP conjuntament amb la Fundació General de la Universitat de Salamanca, organitzen el IX Congrés Nacional d'Auditoria de el Sector Públic a celebrar els días14,15 i 16 d'octubre de 2020.

Aquest Congrés, a l'igual que les vuit edicions anteriors, persegueix la millora de la pràctica de la gestió i auditoria pública a Espanya i han assolit un general reconeixement entre els professionals de la matèria, pertanyents a les diverses institucions públiques i a les firmes privades que desenvolupen les seves tasques i / o col·laboren amb el sector públic. En definitiva, s'han constituït en un lloc privilegiat de trobada i reflexió entre tots els que exerceixen la seva activitat en el sector públic amb la finalitat última d'obtenir conclusions útils per a la millora de la gestió i auditoria pública. El lema escollit en aquesta ocasió, "L'Administració Digital: un repte per a la gestió i l'auditoria de el sector públic" no pot resultar més oportú i reflex d'una tendència clara en la modernització dels serveis públics. En l'actual situació de crisi sanitària i econòmica, els ciutadans han tingut la possibilitat de relacionar-se amb l'administració pública per mitjans informàtics, el que ha facilitat la gestió pública i una millora rellevant en l'atenció al ciutadà. En definitiva, aquest nou context promou una administració pública més eficient, eficaç, propera i més transparent. Lògicament aquest important procés presenta dificultats tant en la gestió de personal com en les tècniques informàtiques, infraestructura i de seguretat. Aspectes aquests que s'analitzaran en profunditat en les diferents sessions de Congrés.

També la presència de les noves tecnologies provoca, en les entitats que exerceixen l'auditoria en el sector públic, a una reflexió, recapacitació, formació i reorientació de les seves actuacions i metodologies per adaptar-se a aquest nou context i expectatives que planegen sobre l'activitat auditora pública . El programa científic de Congrés és ambiciós. S'ha articulat mitjançant dues conferències generals sobre la funció a desenvolupar i exercir pels empleats públics en aquest context de digitalització de l'administració pública, dos debats plenaris relatius a la incidència concreta d'aquest procés en l'auditoria pública, tres sessions paral·leles en la qual s'aborden aspectes com ara la presència de l'ètica, la situació de les entitats locals i la comunicació dels informes d'auditoria; i, finalment, nou grups de treball que aborden aspectes sectorials o particulars amb especial incidència en la pràctica de l'auditoria pública així com la implantació de l'administració electrònica en les ICEX i a les universitats, la protecció de dades, la ciberseguretat o la repercussió de la pandèmia a les actuacions de control. Com a novetat en aquest Congrés, s'ha plantejat l'assistència virtual. És a dir, a través l'oportuna eina informàtica i l'assistència tècnica apropiada, les sessions de Congrés es retransmetran en directe mitjançant conferències en línia. A l'igual que en edicions anteriors, es pretén la màxima participació dels assistents a Congrés mitjançant la presentació de comunicacions als diferents grups de treball. A aquest efecte, el Comitè Científic de Congrés examinarà les comunicacions que es presentin i decidirà aquelles que per la seva especial nivell o interès puguin ser exposades personalment pel seu autor. D'altra banda, en el marc de Congrés, es procedirà al lliurament de el premi de "Bones Pràctiques" (8a Edició) en gestió, auditoria i transparència en el Sector Públic. Premi convocat i concedit per la Fundació FIASEP. Igualment, el Congrés vol fer un reconeixement especial a la Revista "Auditoria Pública" que enguany commemora el seu XXV aniversari.


Més informació AQUÍ

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top