L'Agència Comarcal de l'Energia de la Selva impulsa l'optimització de la contractació elèctrica

L’Agència Comarcal de l’Energia del Consell Comarcal de la Selva ha impulsat l’optimització de la contractació elèctrica a un total de catorze ajuntaments de la comarca. Aquest nou servei els hi permetrà reduir la despesa econòmica en el subministrament elèctric i obtenir un estalvi de 178.305 €, sense incloure impostos elèctrics ni IVA. Durant l’any 2015, es van estudiar les tarifes i potències contractades de cada punt de subministrament, per tal d’ajustar-les al consum real. A partir d’aquest estudi van proposar diferents mesures: canvi de tarifa amb ajust de potència, contractació de la discriminació horària en tarifes d’enllumenat públic i reducció de potència contractada, que permetran als ajuntaments adherits a l’Agència obtenir aquest estalvi mencionat.

Al llarg del 2016, l’Agència Comarcal de l’Energia de la Selva té la previsió de dur a terme les tasques sobre el seguiment dels patrons de consum en els diferents equipaments municipals amb l’objectiu d’incorporar canvis d’hàbits i fer petites inversions com a actuacions de millora de l’eficiència energètica municipal, així com el suport als ajuntaments en l’informe de seguiment del PAES per quantificar la reducció de les emissions i marcar noves línies d’acció.

El conseller de Medi Ambient Josep Roquet, ha recordat que: “Des de fa anys el Consell Comarcal de la Selva treballa al costat dels municipis per aplicar criteris de sostenibilitat en el desenvolupament local.” En aquest sentit, ha assenyalat: “En els darrers anys el vector energètic està protagonitzant les polítiques mediambientals, tant en l’àmbit europeu, com estatal i autonòmic, especialment per la repercussió que té sobre un tema tan debatut com el canvi climàtic i la dependència dels combustibles fòssils i nuclears.” En els propers anys, segons marca la Comissió Europea, totes les polítiques energètiques aniran dirigides a reduir, per al 2020, un 20% les emissions de CO2, de manera que caldrà oferir eines als municipis per poder assolir aquest objectiu.


Ús racional de l’energia a la comarca de la Selva

L’objectiu principal de l’Agència Comarcal de l’Energia de la Selva és la promoció d’un ús racional de l’energia a la comarca de la Selva a través de l’assessorament i la col•laboració en la comptabilitat energètica municipal, del foment de l’eficiència energètica, l’estalvi energètic i la promoció de les energies renovables.

L’Agència Comarcal d’Energia de la Selva vetlla també per impulsar el Pacte d’Alcaldes a la Selva donant suport a la redacció i el seguiment dels plans d’acció per a l’energia sostenible (PAES), tràmits de gran rellevància segons les directives europees d’energia.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top