L’Ajuntament amplia el programa “Terrassa, barris en marxa” amb 29 projectes més

El programa de millora integral de l’espai públic “Terrassa, barris en marxa” creix amb 29 projectes més que s’afegeixen als 75 que es van programar inicialment. L’ampliació de pressupost aprovada el passat setembre, unida als estalvis produïts per les rebaixes de les empreses licitadores, han fet possible programar un nou conjunt d’intervencions a tota la ciutat. Els projectes ja s’han començat a redactar i es començaran a licitar en els propers mesos.
 
Entre les actuacions destacades hi ha un nou paquet d’actuacions d’asfaltat, millora de la senyalització viària, reforç de l’enllumenat a diferents punts de la ciutat, adequació d’espais de lliure circulació per a gossos i altres millores estructurals.
 
Els 29 nous projectes comportaran una inversió de gairebé 837.000 euros. Al setembre el Ple municipal va aprovar una ampliació de 620.000 euros, als quals s’han afegit els estalvis produïts en les licitacions dels primers projectes. Quan una administració pública licita una obra o servei, estableix un pressupost de licitació, que representa el preu màxim que pagarà per aquell contracte. Les empreses que opten a l’adjudicació poden presentar ofertes a la baixa i sovint es produeixen estalvis per aquest motiu. En aquest cas, les licitacions que s’han dut a terme fins ara han generat un estalvi de prop de 217.000 euros.
 
Amb aquest nou conjunt d’intervencions, el programa “Terrassa, barris en marxa” supera ja el centenar de projectes, però encara podria créixer més. Les licitacions pendents dels 75 projectes originals més els 29 projectes nous generaran amb tota probabilitat un nou estalvi per les baixes de les empreses, fet que podria acabar propiciant la redacció de nous projectes. A més, properament s’afegiran al programa diferents actuacions derivades dels nous plans d’ocupació, que se centraran en la millora de guals i voreres i que s’han de desenvolupar fins entrat el 2015.
 
“Terrassa, barris en marxa” és un ambiciós programa municipal de manteniment urbà, tant per la seva dimensió com pel ritme d’execució de les obres. El programa es va posar en marxa a principis d’any, amb una dotació de 3.232.530 euros. Inicialment es van concretar 75 projectes que englobaven 400 petites actuacions distribuïdes per tota la ciutat, determinades sota criteris tècnics i recollint les demandes veïnals, iguals que s’ha fet amb els 29 projectes nous. Les accions adreçades a afavorir la seguretat viària i l’accessibilitat, juntament amb la millora de places i zones infantils, entre altres, van constituir el gruix del programa. A hores d’ara, d’aquells 75 projectes, 28 ja han finalitzat i actualment s’estan executant 21 més, amb un total de gairebé 280 actuacions de millora realitzades a la ciutat.


Font: Ajuntament de Terrassa
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top