L’Ajuntament de Barcelona crea un pla per impulsar la funció social de l’habitatge

El Pla pel dret a l’habitatge de Barcelona 2016-2025 situa l’habitatge com un servei públic. Les accions i les polítiques que impulsa el Govern municipal a partir d’aquest nou pla volen acostar Barcelona a les millors pràctiques que ja s’estan produint en aquest àmbit en altres ciutats europees.  

Aquesta voluntat política ve acompanyada d’una previsió pressupostària de 1.666,2 M€ com aportacions directes de l’Ajuntament de Barcelona. La despesa municipal en matèria d’habitatge s’incrementa amb aquest pla en un 77% de mitjana anual en relació al període 2008-2015 en què la inversió total del pla va ser de 756 milions d’euros. En funció del comportament d’altres actors públics y privats la despesa associada a aquest pla pot arribar a les 2.973,2 M€. En tot cas, amb l’aportació de la Generalitat al Consorci d’Habitatge de Barcelona, la despesa s’apropa als 2.000 M€. 

El pla persegueix set grans reptes desgranats amb 59 actuacions concretes:

1. Reforçar la mediació i els ajuts al pagament del lloguer per facilitar l'accés i el manteniment de l'habitatge. 
2. Evitar la substitució d'habitatges i protegir als residents. 
3. Incrementar el parc públic d'habitatge. 
4. Mobilitzar el parc privat cap a l'habitatge assequible. 
5. Desenvolupar una política activa de rehabilitació que potenciï els entorns més vulnerables.
6. Contribuir a la garantia de la funció social de l'habitatge i evitar-ne els usos anòmals.
7. Preparar la ciutat per a l'envelliment de la població. 

Amb el nou projecte, el Govern municipal aboca molts més recursos públics a les polítiques d’habitatge, però també reclama a la resta de poders públics els canvis legislatius necessaris per consolidar un nou paradigma.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top