L’Ajuntament de Barcelona incorpora millores sociolaborals en el nou contracte del servei de neteja i recollida selectiva dels edificis i locals municipals

La Comissió de  Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció ha acordat iniciar l’expedient per a la contractació de la neteja i recollida selectiva dels edificis i locals municipals adscrits a les Gerències i Districtes de l’Ajuntament de Barcelona amb un pressupost total de licitació de 28.811.969,32 euros.

Els principals objectius del contracte són: mantenir en perfecte estat de neteja i conservació dels espais; garantir les condicions laborals dels treballadors que presten el servei en aquest contracte; garantir la disponibilitat de l’equipament (en qüestió de neteja) general per assegurar la bona explotació de les dependències; garantir els mínims temps de resposta i servei davant possibles ordres incidentals durant l’ús de l’edifici.

El nou contracte presenta un conjunt de millores respecte l’anterior contracte, entre les que destaquen les millores sociolaborals dels/les treballadors/es i l’afavoriment de la contractació de col·lectius amb risc d’exclusió:

• Augment del cost hora de servei en tots els treballs (Ordinàries, Especialistes) per tal que estigui repercutit a la millora salarial del treballador, complint amb el conveni de neteja aplicable a la província de Barcelona. L’anterior contracte marcava que el preu per hora i servei era de 13,25 €/h i 15 €/h de les ordinàries i especialistes respectivament, mentre que el nou contracte marca el preu en 14,9 €/h i 15 €/h respectivament.

• S’augmenta el número de lots, passant dels 7 anteriors a 10. D’aquesta manera també s’assegura passar com a mínim de les 3 empreses actuals a 4.

• S’inclourà la subcontractació a Centres Especials de Treball i/o amb Empreses d’Inserció per realitzar algunes tasques.

• Es continua treballant per la millora de la conciliació familiar i amb l’estalvi d’energia promovent la realització del servei dins l’horari estàndard de 08:00h a 20:00h (abans de 07:00 a 19:00h).

• Es redueix el pes de l’oferta econòmica, passant dels 68 punts de l’anterior contracte als 50 punts, i s’eliminen els compromisos d’un percentatge addicional del número d’hores base d’operaris.

• Millora amb les condicions mediambientals i/o d’innovació: les neteges es realitzaran amb aigua ionitzada on sigui factible per tal de reduir la utilització directa dels productes de neteja, i es reduiran les papereres individuals del lloc de treball per ecopaperes i bujols generals de planta.

• Es dona compliment de les condiciones establertes en matèria de legislació laboral, conveni col•lectiu vigent, legislació social, de PRL, d’igualtat de gènere, d’integració social de les persones amb discapacitat física, de protecció de dades personals, mediambientals, fiscal i tributària.

• També es dona compliment també a la normativa internacional en matèria de Drets Humans amb especial incidència en la protecció del treballador i la infància.

• Es compleix el Decret d’Alcaldia de 19 de maig de 2016 en relació a les mesures per impedir que els contractistes puguin tenir activitat il·legal en països denominats “paradisos fiscals”.

• S’estableix una obligació contractual destinada a afavorir el col·lectius amb risc d’exclusió. Les empreses adjudicatàries tindran l’obligació, fins a un 5% de les hores de treball total de cada lot, de contractar nous treballadors o substituir temporalment els que prestin el servei, quan sigui necessari, amb persones que pertanyin necessàriament a col·lectius amb risc d’exclusió social. Els licitadors han de subcontractar com a mínim un import del 2% del pressupost d’adjudicació de cada lot amb Centres Especials de Treball i/o empreses d’inserció i en tasques que no corresponguin a la neteja ordinària.

• Les empreses hauran de contractar les persones del Plans d’ocupació de barri impulsats per l’Ajuntament quan s’hagin de cobrir vacants o fer substitucions.

Es preveu que el nou contracte s’iniciï el mes de gener del 2017.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top