L’Ajuntament de Barcelona inverteix 129 ME en millorar 141 carrers i espais públics de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona treballa per millorar la qualitat de l’espai públic de la ciutat mitjançant el Pla de Rehabilitació Integral (PRI) de carrers. Durant aquest mandat, el Govern municipal invertirà un total de 129ME per tal d’invertir-los en la reurbanització integral de 141 espais públics, carrers i places de la capital catalana. La xifra suposa un increment de 84ME respecte del que es va invertir l’anterior mandat.

L’objectiu del Pla de Rehabilitació Integral és la millora de l’espai on viuen els barcelonins per tal que puguin comptar amb una major qualitat de vida. Els eixos principals són:

– La pacificació de carrers
– La millora de la qualitat de l’espai públic
– L’increment de verd urbà

Es realitzen actuacions coordinades de rehabilitació integral a l’espai públic que consisteixen en la millora de l’enllumenat i dels paviments (fent una especial atenció a les voreres); l’increment del verd i de l’arbrat viari; la cura del mobiliari (bancs, papereres, baranes) que configura les zones d’estada; el soterrament de les línies aèries; i finalment, la millora i inclusió de senyalització per vianants i ciclista que aporta seguretat i informació als ciutadans. També es dóna una especial importància a aquelles actuacions que permeten continuar millorant l’accessibilitat i dotar d’itineraris accessibles aquelles zones amb carrers amb forts desnivells, com per exemple la inclusió d’ascensors o escales mecàniques.

L’Ajuntament de Barcelona realitza les actuacions de millora dels diversos elements urbans de manera conjunta amb l’objectiu que resultin menys costoses i més eficients, i suposin menys afectació als veïns i veïnes.
Per realitzar aquestes actuacions es potencia l’ús de materials eficients i respectuosos amb el medi ambient com ara paviment sono-reductor, materials reciclats, o asfalts generats o aplicats amb tecnologies a baixes temperatures.

El Govern municipal prioritza la rehabilitació d’aquelles carrers que tenen una utilització prioritària de vianants i també espais ciclables, amb l’objectiu de potenciar una mobilitat sostenible i fomentar dissenys més adaptats als usos dels veïns. S’actua alhora en aquelles zones on es detecten més dèficits estructurals.

Totes les actuacions del Pla es determinen des dels diferents districtes de Barcelona, incorporant i recollint les diverses aportacions dels veïns de cada àmbit de la ciutat.

40 espais estan actualment en licitació o a punt de començar obres i 52 estan en fase de projecte. Els projectes en fase de licitació són els següents:

– RSU al C. Antic de St. Joan (Pg. del Born – Ribera) i bústies davant el Born.
– Arranjament i renovació enllumenat carrer Villarroel entre Provença i Còrsega i del carrer Rosselló entre Urgell i Villarroel.
– Reurbanització espai Ribes – Sicília – Alí Bei
– Passatges Carsí, Ureña, Bofill, León i Pau Hernàndez
– Reurbanització del carrer Tinent Flomesta
– Reurbanització dels carrers Radas i Concòrdia
– Reurbanització dels carrers Indíbil i Sant Fructuós
– Reurbanització dels carrers Leiva i Àliga
– Reurbanització del C. Comtes de Bell-lloc F1
– Reurbanització del Carrer Tubella
– Reurbanització del Carrer Aviació
– Reurbanització del Carrer Fígols
– Reurbanització del C. Ardena
– Reurbanització del Carrer Pisuerga
– Reurbanització del Carrer Regent Mendieta
– Reurbanització del Carrer Benavent
– Reurbanització del Carrer Conxita Supervia
– Reurbanització del camí Mas Guimbau
– Reurbanització del c.Castanyer
– Urbanització dels jardins de can Ferrer
– Reurbanització del carrer Alberes
– Reurbanització del c.Saragossa i Sant Eusebi
– Reurbanització del carrer de Cardener
– Reurbanització del carrer de les Camèlies
– Reurbanització del carrer de Jaume Cascalls
– Reurbanització del carrer d’Albacete
– Reurbanització del carrer de Massens
– Reurbanització del carrer de l’Encarnació
– Arranjament de la Pl. Raimon Casellas
– Arranjament i millora dels jardins Masia Can Fargues – Fase 2
– Ascensor inclinat a la Davallada de Gallecs
– Arranjament de l’espai lliure situat a l’Av. Can Marcet
– Millora dels entorns del C. Harmonia 1-35 FASE 1
– Reurbanització del Carrer de Formentera
– Reurbanització del Carrer de l’Escultor Ordóñez
– Reurbanització de la Plaça de la Trinitat
– Reurbanització del Carrer Cardenal Tedeschini
– Reurbanització del Carrer Puerto Príncipe
– Reurbanització del Ptge. Roura
– Plaça de la Infància

Els treballs executats i finalitzats fins a finals de juliol ja han permès guanyar un total de 473 nous arbres, sumar 37.047 m2 de plataforma única a la ciutat, generar 579 m2 de nova zona verda per la ciutat, col·locar 763 fanals, soterrar 11.051 metres de línies de serveis, incloure 66 jardineres, 214 papereres, 378 bancs i cadires, i 1.490 metres de baranes, entre d’altres actuacions.
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top