L’Ajuntament de Caldes d’Estrac i la UPC organitzen una Jornada sobre Eficiència Energètica i Energies Renovables

L´Ajuntament de Caldes d´Estrac juntament amb la UPC, i amb el suport de ICAEN (Institut Català de l´Energia), organitzen la “Jornada sobre Eficiència Energètica i Energies Renovables: dos valors en alça”, que es completarà amb una visita guiada a les actuacions sostenibles realitzades per l’Ajuntament.

L’objectiu de la jornada és divulgar els conceptes d’eficiència energètica i d’energies renovables, a l’efecte de potenciar els agents implicats, administracions, tècnics,  instal•ladors, gestors energètics i consumidors, de la conveniència de l’estalvi energètic i dels nous requeriments en que s’haurà d’emmarcar la rehabilitació de l’edificació, l’obra nova i el seu manteniment.

Un objectiu addicional d’aquesta jornada és la invitació a la formació continuada dels agents implicats, amb l la voluntat d’organitzar altres cursos específics de formació, alhora que possibilitar noves línies de recerca, que sorgeixin de la mateixa dinàmica de la jornada.

El seu contingut va dirigit als agents que actuen en el Maresme, amb la focalització en els sistemes més eficients i en els tipus d’energies renovables més idònies per aquest àmbit geogràfic, tant per les seves característiques climàtiques com forestals i termals.

També va focalitzada a la demanda d’eficiència energètica del consumidor més específic de la zona, a fi de convertir-se en una jornada pràctica i de referència lligada a aquest entorn geogràfic.

Algunes de les temàtiques més destacades versaran sobre solucions per a l’eficiència energètica dels edificis existents, a càrrec de l’arquitecte i Professor Daniel Tigges; les avantatges i inconvenients de les energies renovables a càrrec del Catedràtic Joan Lluis Fumadó; la geotèrmia de la ma del mestre industrial Bartomeu Casals; i la solar tèrmica i fotovoltaica a càrrec de l’enginyer industrial Manel Romero.

La jornada es complementarà amb una visita guiada després de dinar a les actuacions sostenibles que ha fet l’Ajuntament de Caldes d’Estrac així com amb una ponència per part de l’enginyer de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, Patrick Renau, que compta amb àmplia experiència en energies renovables i en mobilitat elèctrica.
 
La jornada tindrà lloc a l’equipament “La Fabriqueta” de 9h a 18:30h. Per més informació contactar a: http://www.caldetes.cat/

DESCARREGAR PROGRAMA AQUÍ
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top