L’Ajuntament de Cambrils converteix dos passos de vianants convencionals en intel·ligents

Les obres per tal de convertir dos passos de vianants convencionals en passos de vianants intel·ligents o “smarts” han començat aquesta setmana al municipi.  Es tracta dels primers passos d’aquest tipus a Catalunya, la qual cosa converteix un cop més Cambrils en referent en aquest àmbit.

Els treballs s’han iniciat al passeig la Salle, a la proximitat de la rotonda amb el pont del Parc del Pescador i del carrer Tramuntana. Aquest serà un dels dos primers passos de vianants que es modificaran a Cambrils per tal de dur a terme unes proves en un entorn de “l’urbanlab” del Parc del Pescador. L’altre pas de vianants a modificar és el pas situat en el tram central del Passeig de les Palmeres. El motiu d’haver escollit aquests dos punts és pel fet que es tracta de dos passos amb una rellevant intensitat d’ús per part de vianants i ubicats en un espai amb poca il·luminació artificial en hores nocturnes.


Un sistema innovador

La millora consistirà en situar unes plaques lumíniques de díodes de leds en cada extrem de les pastilles rectangulars blanques les quals s’il·luminaran davant la presència d’usuaris.

Els sistema és  un innovador avenç sobre la senyalització horitzontal actual, consistent en què determinades senyals, que actualment s'executen amb l'aplicació manual de pintura reflectant, es complementin amb un sofisticat sistema d'il·luminació integrada. Aquest sistema, per si sol detecta el moviment al seu al voltant, encenent-se sobretot a la nit i en hores de poca visibilitat o amb condicions atmosfèriques adverses. D’aquesta manera, s’adverteix als usuaris de vehicles de la presència de vianants.

El material és resistent, amb certa flexibilitat, estanc i fi la qual cosa també permet il•luminació en diferents colors i diferents acabats com a simulació de granit, marbre, ceràmic, pedra,  llosa hidràulica, etc. Totes aquetes possibilitats obren un extens camp on emprar-ho com, per exemple, en jardins, entrades d'edificis, accés a hotels, així com en les voreres dels passos de vianants, on amb una terminació en granit, poden encendre's en vermell o verd segons es trobi l'estat del semàfor per al vianant amb disminució visual o persones grans.

Les obres  s’estan duent a terme per part de l’empresa Llumtrafic per un import de 20.000 €, i s’allargaran unes tres setmanes.


Font: Ajuntament de Cambrils
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top