L’Ajuntament de Campdevànol impulsa la restauració del Molí Gros

La restauradora campdevanolenca Maria Àngels Espona s’ha adjudicat la direcció tècnica i execució de la restauració del molí fariner ubicat al Carrer Aurora, que l’Ajuntament recupera per exhibir de manera permanent amb finalitats turístiques, culturals i educatives. La inversió total valorada en 22058,82 € ha estat finançada pel Pla de Monuments de la Diputació de Girona.

L’Ajuntament de Campdevànol gràcies al finançament obtingut en el marc del Pla de Monuments de la Diputació de Girona i a través de la regidoria de Patrimoni ha impulsat la primera fase del programa de restauració del molí fariner, conegut com a Molí Gros.

L’actuació pretén restaurar els dos riscles, la cabra, el torn fariner, el passador i altres utensilis històrics que es troben ubicats a l’edifici del carrer Aurora, propietat de l’Ajuntament. A la vegada es preveu tornar a posar en funcionament per mitjans mecànics un dels dos riscles amb la voluntat que escolars i visitants puguin conèixer de primera mà com funcionava el molí fariner del municipi. L’obra que té una segona fase prevista per l’any que ve es conclourà amb la museïtzació que permetrà als visitants observar el molí fariner a través d’un cancell de vidre.

El projecte inclou la col·laboració de la Sra. Laura Bosch, darrera molinera de la instal·lació que cedirà al consistori campdevanolenc, una vegada finalitzada la restauració, totes les peces originals que completaven les instal·lacions del molí, amb la finalitat de recrear l’estat exacte en que es trobava la infraestructura quan tanca l’any 1993 després de segles de funcionament ininterromput.

Les obres es completaran durant l’any que ve i es pretén obrir la instal·lació al públic durant la Festa Major del 2016.  La inversió total d’aquesta primera fase s’eleva fins els 22058,82 € i s’inclou en el pla de monuments de la Diputació de Girona.

El Molí Gros, serà un dels atractius de la futura Ruta de l’Aigua que enllaçarà els elements del patrimoni històric hidràulic del municipi i que es pretén desenvolupar aquesta legislatura.

La regidora de patrimoni Maria del Mar Casals i l’alcalde Joan Manso han destacat la importància d’una inversió que pressuposa recuperar el patrimoni històric relacionat amb l’aigua i han afegit  que queden pocs molins maquilers al centre del municipi en aquest estat i amb les possibilitats turístiques i culturals  que ens ofereix el Molí Gros.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top