L’Ajuntament de Cànoves i Samalús demana un estudi per optimitzar la recollida selectiva al municipi

El Govern municipal vol establir, consolidar i fomentar el servei de recollida selectiva de residus municipals, per assolir una gestió més sostenible i un estalvi de recursos naturals, alhora que es doni compliment a la normativa europea vigent.

Optimitzar la gestió de residus municipals és també una prioritat pel Govern municipal.   Cal evitar els impactes i els costos que es poden generar durant la fase de producció i vida útil dels productes, així com també els que es poden produir quan el producte esdevé un residu.

La reducció de residus en origen, permet obtenir beneficis en diverses  direccions: estalvi de recursos naturals i d’energia, disminució dels impactes ambientals, compliment amb el marc legal i reducció de les despeses en la gestió dels residus municipals.

És per aquest motiu, i responent a la directiva europea que estableix que els municipis han d’aconseguir que el reciclatge ha de ser d'almenys un 65% en 2025, que el Govern municipal demana un estudi sobre les diferents alternatives en la recollida separada de residus al municipi de Cànoves i Samalús.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha sol·licitat pressupost a diferents empreses especialitzades on només dues han presentat el seu pressupost amb les especificacions tècniques necessàries establertes des del Consistori.  L’oferta més avantatjosa, però, ha estat la de l’empresa Spora consultoria i comunicació, SL, que es compromet a tenir aquest estudi en 12 setmanes.

Aquesta estratègia europea aspira a acabar amb el model lineal que no té en compte tot el cicle de vida del disseny i la producció de productes, basat en la premissa de «utilitzar i llençar». Això representa una demanda de materials i energia barats i de fàcil accés molt elevada, intensiva, ineficient i insostenible. Per a donar-li fi, es proposa el model circular que implica, entre altres mesures, acabar amb l'obsolescència programada, reduir, reutilitzar i reciclar per a un aprofitament òptim dels recursos utilitzats i dels béns i serveis generats al llarg de tota la seva vida útil.

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top