L’ Ajuntament de Cornellà col·loca un centenar d’etiquetes a la ciutat per informar del cost dels equipaments i els serveis municipals

Per cinquè any consecutiu l'Ajuntament de Cornellà ha engegat la campanya informativa sobre el cost dels serveis i equipaments públics. Seguint la línia de transparència en la gestió municipal i amb la voluntat de conscienciar a la ciutadania, s'ha fet públic el balanç de costos d'aquests béns bàsics, per explicar quant paguem per ells i quant costa mantenir-los.

 

Més de 23 milions d’euros

Per fer-ho durant aquests dies s’estan instal·lant 50 etiquetes gegants (que simulen les etiquetes de preus de botigues) a espais públics de la ciutat parcs, places i diferents carrers on es poden observar el preu de serveis com la neteja de carrers, manteniment de parcs i jardins; i una cinquantena més en equipaments: biblioteques, centres cívics, ludoteques, instal·lacions esportives o centres educatius, entre d’altres, on es mostra la quantitat que es destina al seu manteniment, quina part paguen les administracions i quina els usuaris.

En aquest sentit, al pressupost de 2016 es contemplen 23.536.925 euros, el 30,84% del total, per assumir les despeses en matèria d'espai públic (conservació i manteniment del mobiliari urbà, centres educatius, equipaments esportius, zones verdes, etc). D'aquesta manera es pretén fer més visible quant ens costa entre tots mantenir en bon estat els béns dels quals gaudim a la nostra ciutat i, al mateix temps, fer un exercici de reflexió per promoure un ús cívic i responsable dels mateixos.


Informació i conscienciació


Unes 54 etiquetes de color vermell s’estan col•locant a l'entrada de diferents equipaments públics informant del cost del seu manteniment i, desglossat, a qui correspon el seu finançament. Per exemple, es pot saber quant costen la gestió de les biblioteques, els centres cívics, els espais familiars, les escoles bressol, l'escola municipal de música “Roser Cabanas”, la ludoteca, el Parc Esportiu Llobregat, el Complex Aquàtic Can Mercader i camps de futbol, entre d’altres.

També es poden veure etiquetes en places i parcs que informen sobre el cost dels principals serveis municipals. Per mantenir neta la ciutat, escombrar i baldejar els carrers i places, buidar papereres, retirar residus de les voreres, eliminar taques i grafits, entre altres tasques, l'Ajuntament destina 4.485.000€ de la partida pressupostària del 2016, tal com il•lustren les etiquetes de color taronja. En color verd es detalla quant costa mantenir els parcs i jardins (3.378.447€); la recollida d'escombraries són les etiquetes grogues (2.678.045€) i el cost del manteniment i la reparació del mobiliari urbà s'indica amb una etiqueta de color blau (678.045€): en total, més d'onze milions d'euros.

La campanya pretén conscienciar a tothom que aconseguir uns estàndards adequats de neteja i qualitat requereix importants esforços, tant econòmics, com tècnics i humans; a més de ser imprescindible la responsabilitat i el civisme dels ciutadans i ciutadanes.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top