L’Ajuntament de Cornellà reserva 1.254.510 euros del pressupost de 2019 per a projectes proposats per la ciutadania

Fins al 30 d'abril és obert el termini perquè cada ciutadà o ciutadana de Cornellà presenti la seva proposta perquè sigui inclosa en el pressupost municipal d'inversions per a 2019. Es tracta de la tercera edició del projecte de Pressupostos Participatius de Cornellà: només cal estar empadronat a Cornellà, tenir més de 16 anys i registrar-se al web http://pressupostosparticipatius.cornella.cat

L'Ajuntament reservarà fins a 1.254.510 euros del pròxim pressupost d'inversions per als projectes més votats per la ciutadania. Aquesta quantitat correspon al 25% de la partida d'inversions d'aquest any, que es pren com a referència. Per aquesta raó, els projectes han de poder ser tipificats com a inversions: es poden adscriure a un barri o a tota la ciutat, i cada àmbit té una quantitat de diners específica reservada, en funció de la població. La iniciativa forma part dels compromisos marcats pel govern municipal per incentivar la corresponsabilitat i la intervenció de la ciutadania en la gestió municipal.

Les propostes es poden presentar durant el mes d’abril al citat web o als diferents punts d'informació habilitats a cada barri. Després s'analitzaran -per revisar el seu cost estimat i si s'adeqüen als criteris plantejats-, i entre el 16 de juny i el 15 de juliol es podran votar, a través del mateix web. Les més votades s'incorporaran al pressupost municipal de l'any vinent.

Pressupost reservat a propostes dels pressupostos participatius, per barris:

Àmbit: Quantitat

Tota la ciutat: 465.799,84 €
Almeda: 71.141,72 €
Centre: 125.168,42 €
Fontsanta-Fatjó :71.141,72 €
La Gavarra: 177.696,57 €
El Pedró: 71.141,72 €
Riera: 71.141,72 €
Sant Ildefons: 201.279,04 €
TOTAL: 1.254.510,75 €

Els pressupostos participatius tenen com a objectiu fomentar la transversalitat dins de l’Ajuntament com a forma d’organització municipal i , alhora, desenvolupar una eina que permeti tant conèixer quines són les necessitats i prioritats de la població per planificar els recursos municipals, com millorar  l’eficiència i la transparència en la gestió.
 

Punts de suport digital i presencial

Les propostes es poden presentar de dues maneres: des de casa, entrant al web http://pressupostosparticipatius.cornella.cat, o bé amb ajuda en els 22 punts de suport que estan distribuïts per tota la ciutat, en equipaments municipals, instituts i associacions de veïns, entre d’altres.

La seva localització es pot consultar al web mencionat; a gairebé tots hi ha un punt presencial de recollida de propostes, amb unes bústies especials, i en alguns també s’ofereix suport digital per fer les propostes via telemàtica.


Vuit propostes de la ciutadania per a aquest any

L’any passat van ser escollides 8 propostes en la segona convocatòria de Pressupostos Participatius impulsada per l’Ajuntament de Cornellà. Se n’havien presentat 257 i un total de 72 van ser finalment seleccionades després de la valoració tècnica i econòmica. Aquests projectes s’han incorporat al pressupost municipal d’inversions per a 2018, i inclouen per exemple l’arranjament de l’àrea d’aparcament adjacent a l’institut Francesc Macià, millores als carrils bici de la ciutat, o millores en parcs i àrees infantils de Lindavista, les escoles Mediterrània i Antoni Gaudí, o la plaça del Pallars, entre d’altres.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top