L'Ajuntament de Figueres sol·licita una subvenció al fons FEDER per a la renovació museogràfica del Museu de l'Empordà

Aquesta subvenció del fons FEDER, gestionat des de la Diputació de Girona, suposaria el finançament del 75% del cost del projecte. En cas d'obtenir-la, permetria posar al dia tot l'equipament museístic en matèria museogràfica i d'accessibilitat, incloent-hi la possibilitat de donar-li més visibilitat, potenciar la recepció de més visitants i la implementació d'una botiga.

El projecte està pensat per realitzar-se per fases, per la qual cosa el compromís de l'Ajuntament d'aportar 92.500 € es pot perioditzar al llarg del mandat. Entre les intervencions que s'hi farien, destaca l'ampliació de la superfície expositiva actual del Museu, que s'incrementaria de 134 m2 a més de 350 m2.

Així mateix, es recuperaria l'auditori Narcís Sala com a espai polivalent i sala d'exposicions, es realitzaria una reforma d'espais interiors com lavabos o magatzems, entre d'altres, i una millora d'accessibilitat amb una nova botiga al carrer enginyers i molta més visibilitat a l'accés d'aquest carrer.

També es preveu actualitzar la façana de la Rambla a través de pantalles de leds, millora d'imatge frontal i lateral i l'eliminació d'aspectes ornamentals desfasats.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament, Alfons Martínez, ha destacat que es mostra optimista, ja que 'hi ha moltes possibilitats que se'ns concedeixi la subvenció, atenent a què fa anys que cal fer aquesta renovació i actualització museogràfica i que complim plenament amb els requisits. Aquest projecte s'emmarca en el nou impuls que volem donar al Museu de l'Empordà com a motor de l'art empordanès'.

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top