L’Ajuntament de Gavà concedeix la llicència per construir 136 habitatges al nou barri de Can Ribes

La nova promoció d’habitatges a promoure per l’IMPSOL al barri de Can Ribes consta de 136 habitatges en diferents règims de protecció oficial, dels quals 82 seran de lloguer, 140 places d’aparcament i un local comercial. L’Ajuntament de Gavà ha donat la llicència per construir aquests habitatges, les obres dels quals estan previstes iniciar al 3r trimestre de 2019 i tindran una durada aproximada de 24 mesos. La comercialització dels habitatges es preveu que s’obri aquest desembre.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha afirmat que aquesta nova promoció d’habitatge públic a Can Ribes “permetrà continuar fent efectiva l’aposta per les polítiques d’habitatge que, per sobre de tot, pretenen dotar als gavanencs i a les gavanenques d’habitatge assequible a la seva ciutat. A més, un 60% dels nous edificis seran de lloguer, donant així resposta a unes necessitats i unes demandes acreditades”. També ha destacat la sensibilitat del projecte amb l’entorn natural on s’aixecarà. “Seran uns edificis que s’integraran amb un entorn privilegiat com és el nou barri de Can Ribes al sector de Ponent, que el respectaran i que cuidaran tots els detalls quant a eficiència energètica”, ha afirmat.

La promoció, projectada per H Arquitectes, consta de 3 blocs al voltant d’un espai central que afavoreix la vida comunitària i des del qual s’accedeix als nuclis d’escala. Inclou 8 habitatges d’una habitació, 64 de dues, i 64 de tres habitacions, amb tipologies adaptables, inclusives i dissenyades amb perspectiva de gènere, de manera que trenquen amb les jerarquies espacials, així com els repartiments tradicionals de rols i de poder tradicionals. En aquest sentit, cada habitatge està configurat per una sèrie d’estances de dimensió similar envoltades a una banda per un balcó corregut i, de l’altra, per un espai corredor que actua com a galeria. Així tots els espais miren a l’exterior, cosa que permet disposar de molta llum i d’una ventilació creuada natural.

Aquesta nova promoció d’habitatges amb protecció oficial a Can Ribes donarà resposta a les necessitats de la ciutadania apostant per un model públic. L’IMPSOL promovent habitatges assequibles a Gavà, contribueix a garantir que els gavanencs i les gavanenques puguin continuar vivint a la seva ciutat. A més, el fet que la majoria siguin de lloguer significa que tant l’IMPSOL com l’Ajuntament continuaran vinculats a l’edifici en la seva explotació.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top