L'Ajuntament de Girona comença els tràmits per completar l'adequació de la biblioteca de la Casa de Cultura

L’Ajuntament de Girona ha iniciat els tràmits per completar l’adequació de la biblioteca de la Casa de Cultura per establir-hi un equipament bibliotecari municipal de barri per la zona del centre de la ciutat. Concretament, el 2 de novembre es va aprovar inicialment per Junta de Govern Local la segona fase del projecte de reforma de l’antiga biblioteca provincial ubicada al número 6 de la plaça de l’Hospital.

Les actuacions previstes a la planta baixa, l’altell i el pati de la zona est de la Casa de Cultura, actualment en desús, consistiran principalment en la remodelació de l’espai respectant els trets essencials de l’equipament des del punt de vista arquitectònic. Es conservaran llibreries i obertures dels murs en la mesura del possible i es crearan un nou volum del pati per crear espais de circulació entre les diferents zones de la biblioteca i un espai diàfan a la planta baixa per contemplar les quatre façanes que conformaven els límits del pati original, que es convertirà en el punt central de la biblioteca. També s’ubicaran una sala d’informàtica i una sala polivalent on hi havia les oficines de l’antiga biblioteca.

Està previst que les obres puguin començar el segon semestre del 2019 i tenen pressupost de 1.358.185,19 € (IVA inclòs).

El 4 de novembre del 2016 es va posar en marxa la Sala de Lectura Girona Centre, espai que culminava la fase 1 del projecte de reforma de la biblioteca de la Casa de Cultura. Les actuacions en aquell moment van consistir en l’adaptació de la sala infantil de l’antiga biblioteca per ubicar-hi un punt de lectura. D’aquesta manera es va recuperar el servei bibliotecari al centre de la ciutat després del tancament de la Biblioteca Pública de Girona a la Casa de Cultura pel trasllat a la nova seu del carrer d’Emili Grahit com a Biblioteca Carles Rahola.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat la importància d’aquest projecte, resultat de la bona sintonia entre l’Ajuntament i la Diputació de Girona per tirar-lo endavant: “Girona necessita recuperar la biblioteca del centre de la ciutat, que més enllà de les pròpies funcions que ha de fer de foment de la lectura i la recerca, ha de desenvolupar també les funcions d’espai de difusió cultural i de punt de trobada social que ja feia l’anterior biblioteca, aprofitant i potenciant les sinergies amb tot el que succeeix dins la Casa de Cultura”. Madrenas ha ressaltat també la funció que està fent l’actual sala de lectura, però ha considerat “prioritari” tirar endavant amb la segona fase del projecte atès el gran nombre de persones usuàries d’aquest espai i la tradició històrica d’aquesta biblioteca que dóna servei als barris del centre de la ciutat.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top