L'Ajuntament de Girona instal·larà càmeres a bord dels vehicles de la Policia Municipal

En les properes setmanes, els disset vehicles que formen part de la flota de cotxes de la Policia Municipal disposaran d’un nou sistema de prevenció i seguretat a la via pública. Es tracta d’unes càmeres a bord, anomenades “caixes negres”, que registraran els moviments dels vehicles i enregistraran imatges de la calçada i la circulació viària amb l’objectiu de “donar més seguretat tant al ciutadà com al mateix agent policial que està fent patrullatge”, ha explicat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

“Aquest nou instrument que es posarà a disposició de la Policia Municipal segueix la línia d’acció del govern de la ciutat de dotar de noves eines tecnològiques a la Policia de Girona i, alhora, d’augmentar la transparència de les actuacions policials de cara a la ciutadania”, ha subratllat el regidor. A més de registrar el que passi a la via pública, aquest sistema permet també determinar els paràmetres i els hàbits de conducció de qui estigui al comandament del vehicle.

Les càmeres disposen d’unes targetes de memòria de 15 hores de capacitat que es van autoesborrant automàticament, excepte si es detecta alguna incidència –algun accident o algun sotrac brusc del vehicle. En aquest cas, les imatges es transmeten a una altra memòria de major durada, per tal de poder-hi recórrer si es requerís, ja que no es revisaran d’ofici. “D’aquesta manera, comprovant les imatges si hi ha casos de controvèrsia, es poden resoldre conflictes en cas d’accident, per exemple, i poden servir de prova”, ha precisat Alcalà. A banda del procediment automàtic, el sistema permet també que els agents puguin registrar manualment les incidències en casos d’accident.

L’intendent en cap de la Policia Municipal de Girona, Josep Palouzié, ha recalcat que “no es tracta d’un sistema de control de trànsit” sinó d’un equipament “de seguretat del vehicle i del conductor”, que a més permet donar “més garanties al ciutadà i als agents” de les accions policials.

Podeu consultar el vídeo de mostra de les imatges que enregistra el nou sistema de seguretat a través del següent enllaç: https://www.dropbox.com/sh/ux835tsdbtkvo0x/jw0k4E4m_r


Font: Ajuntament de Girona
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top