L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova el pressupost municipal per l’any 2021 per unanimitat de tots els grups municipals

‎El ple municipal corresponent al mes de desembre va aprobar per unanimitat dels 17 regidors i regidores de tots els grups municipals el Pressupost per al 2021.

Davant d’aquest “acord històric”, l’alcalde urgellenc Jordi Fàbrega ha manifestat que “el vot unànime demostra que aquests són els millors pressupostos possibles per a fer front a la crisis econòmica i social derivada de la Covid-19 que pateix la Seu, amb un increment significatiu de les partides destinades a Serveis Socials, habitatge, educació i reactivació econòmica, en detriment de les despeses en òrgans de govern, dietes, activitats protocol·làries i aportacions a grups municipals, així com les activitats festives”.

El batlle urgellenc també ha volgut ressaltar respecte al Pressupost Municipal per al 2021 que “es fa una aposta clara per les inversions fonamentals pel futur de la ciutat”. En aquest sentit, Fàbrega ha explicat que des de l’equip de govern s’ha volgut prioritzar justament la despesa en ajudar a les persones amb situacions més vulnerables i a les empreses i autònoms, així com les inversions que han de revitalitzar la Seu -com és el cas d’INEFC-, l’accés a l’habitatge i la residència i/o pisos assistits per a la gent gran i millores urbanístiques adreçades a pacificar el trànsit rodat per la ciutat i que inclouen el projecte dels camins escolars.


Pressupost municipal 2021: prop de 15 milions d’euros   

Per la seva part, el Vicealcalde i regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, ha informat que el pressupost municipal és de 14.925.420€, tot i que l’import consolidat ascendeix a 18.615.669€, ja que a més dels comptes del Consistori també s'inclouen les partides destinades a Habitatge i Urbanisme la Seu HIULS (1.991.622 euros), el Parc del Segre (1.608.519 euros) i Turisme Seu (63.100 euros).
Viaplana ha mostrat la seva “satisfacció” davant l’assoliment d’aquest “acord històric” de l’aprovació del pressupost municipal pel 2021 per part de tots els grups municipals en el ple d’avui. “Estem en uns moments tremendament especials i per això també s’agraeix aquesta voluntat que hi ha hagut per part de tothom”.

Pel que fa a l’elaboració d’aquest pressupost per l’any vinent, Viaplana ha subratllat que la prioritat ha estat “ajudar a la gent i al nostre teixit empresarial, fortament marcat per la crisi provocada per la Covid-19”. Per aconseguir l’objectiu d’aquest pressupost, el  Vicealcalde i regidor d’Hisenda ha explicat que s’han rebaixat al màxim les activitats del segon semestre de l’any, fet que permetrà aconseguir una disponibilitat pressupostària a 1 de gener de 2021, i destinar aquests recursos a dues bosses: una, de 100.000€ per ajuts socials associats a la Covid-19, ampliant els ja existents, i una altra bossa de 100.000€, per ajuts directes als sectors més afectats pel tancament de la segona onada de la Covid-19. Viaplana ha afegit al respecte que aquestes dues bosses són ampliables així que es disposi de la liquidació del pressupost de l’any 2020, amb l’incorporació del romanent de tresoreria.

El regidor d’Hisenda ha avançat que també s’incrementa la partida adreçada a Educació en gairebé 40.000€, “tot i estalviar-nos el lloguer dels espais destinats per al Pla de Transició del Treball i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) en optimitzar espais municipals, la major part d’aquest increment es deu a la gestió directa de la UEC”. Per escoles i llar d’infants s’ha programat una partida per inversions de 30.000€. També s’iniciarà el projecte Educadors de Carrer, que s’ha prioritzat per la situació actual.

En quant a les inversions, els principals projectes són el concurs d’obres i el projecte de l’edifici docent d’INEFC (500.000€); el projecte de la residència o pisos assistits per a la gent gran (500.000 €); les partides adreçades a habitatge social i/o assequible (un total de 510.000€, amb 250.000€ per compra d’habitatge, rehabilitació de dependències municipals per a ús d’habitatge per valor de 190.000€ i 70.000€ per la gestió de pisos gestionats per l’Ajuntament); una partida per l’arranjament del Carrer Major i Lluís de Sabater (313.000€); la rehabilitació de la Biblioteca Sant Agustí (205.000€), amb un partida que va lligada a una subvenció del PUOSC conjunta amb l’ampliació i millora del pàrquing d’autocaravanes; i 300.000€ adreçats al Pla de Mobilitat, i que inclouen el projecte de camins escolars.

El pressupost per al 2021 també preveu la instal·lació de punts d’electricitat i millora de l’equip de so al carrer major, el seguiment arqueològic de les restes medievals trobades al Pati de les Monges i la creació de l’espai de dol perinatal al cementiri.

Altres inversions importants que conté el pressupost municipal són: adequació d’aparcament a Castellciutat, al costat de la N-260 (12.000€) i adquisició d’un terreny per aparcament a Castellciutat a la partida del Trillà (60.000€); senyalització de ‘La Seu, naturalment’ (5.032,39€); tendals pels patis de la llar municipal d’infants (15.598,64€); horts socials (6.500€); l’ampliació dels continguts de l’exposició de la Cooperativa Cadí a l’Espai Ermengol (10.000€); la rehabilitació de la 3a planta del centre cívic El Passeig (120.000€) per a activitats pel jovent; millora de la sonorització de la sala Sant Domènec (25.000€); la renovació i ampliació de l’equip de so al carrer de l’eix comercial (9.356,20€); elements de promoció de la Seu al mirador de la N-260 (875€); i aportació de 40.200€ al projecte Camina Pirineus per fer la passera al riu Valira.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top