L'Ajuntament de Llavaneres executarà els 17 projectes escollits en el Pressupost Participatiu 2018

Sant Andreu de Llavaneres ja ha decidit quins projectes s'executaran al llarg de l'any 2018 després d'impulsar el segon Pressupost Participatiu a la vila. En una intensa votació restringida a les persones que formen part de l'equip de treball, els veïns i veïnes van poder decidir en funció de la proposta tècnica i la valoració econòmica de cadascuna de les propostes. Albert Sala, regidor de Participació Ciutadana, destaca que "l'equip de treball ha demostrat un interès i un compromís molt alt, un fet que ens esperona a seguir desenvolupant més i millors polítiques de participació ciutadana els propers anys".

La tria final inclou 17 projectes que beneficiaran molts sectors de Sant Andreu de Llavaneres. Hi destaca, especialment, l'atenció als col·lectius més vulnerables, tant a nivell d'ajuts com d'actuacions a la via pública per millorar-ne la mobilitat. En aquest àmbit, les propostes incloses són l'eliminació de barreres arquitectòniques i la posada en marxa de dues línies de subvenció per a reparacions a la llar emmarcades en dos plans d'ajuts, un dirigit a persones discapacitades i l'altre a la gent gran. D'altra banda, el projecte més ben dotat econòmicament, amb una partida de 18.000 euros, és el pla de suport psicològic a joves del municipi, que dóna continuïtat al projecte que enguany ja hi ha en marxa amb la població infantil.

Altres projectes que encapçalen la llista són la campanya de conscienciació ambiental -mitjançant el seguiment de punts negres del poble pel que fa a brutícia i escombraries- i la celebració de dues noves propostes culturals, com són un nou cicle de cinema a la fresca i un altre de música al carrer. Quant a la proposta de més vigilància policial, en especial a la zona de l'estació i el camp de futbol antic, s'instal·laran nous punts de llum i s'adquireix el compromís d'ampliar les patrulles policials durant els vespres i els caps de setmana. Podeu consultar tots els projectes escollits descarregant aquest document. http://ajllavaneres.cat/ARXIUS/ANY2017/COMUNICACIO/TRIA_FINAL.pdf

Sala també mostra la seva satisfacció per com s'ha desenvolupat tot el procés i recalca "la necessitat que veïns i veïnes, entitats i Ajuntament siguem capaços de construir entre tots plegats una societat millor que fomenti la democràcia participativa i el debat col·lectiu".


Segon Pressupost Participatiu

El projecte de Pressupost Participatiu 2018, que enguany ha celebrat la seva segona edició, va partir de la crida inicial aleatòria a 400 persones del municipi, de les quals 32 veïns i veïnes van acceptar la invitació a participar-hi i integrar-se a l’equip de treball. Les més de 230 propostes dels veïns i veïnes recollides es van distribuir en quatre blocs, seguint les principals àrees de treball que estableix el PAM 2015-2019: Persones, Entorn, Economia i Administració. Posteriorment, van passar a votació 92 propostes que tenien una càrrega econòmica limitada a l’exercici 2018 i eren viables tècnicament i de competència municipal, de les quals només 24 van esdevenir finalistes en el Pressupost Participatiu.

L’Ajuntament agraeix als integrants de l’equip de treball la seva motivació i esforç per fer d'aquest procés un gran èxit i per implicar-se activament en el debat col•lectiu durant les reunions periòdiques que s'han organitzat els darrers mesos.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top