L'Ajuntament de Manresa aprova el Pla d’acció 2019-2021 com a ciutat amiga de la gent gran

El ple de l’Ajuntament de Manresa va aprovar el Pla d’acció 2019-2021 “Manresa ciutat amiga de la gent gran”, un nou document elaborat  amb consens i la participació tant de la ciutadania com dels agents implicats en el sector de l’atenció a les persones grans, que té l’objectiu de marcar les línies de treball per donar resposta els pròxims anys a les necessitats de la gent gran de la ciutat, desenvolupant accions preventives per promoure la seva qualitat de vida i un estil de vida saludable que permetin l’envelliment actiu.

El Pla d’Acció 2019-21 aprovat presenta una avaluació detallada de les conclusions del  Pla d’acció 2014-2016 i una nova proposta de 26 accions subdividides en 8 àmbits assenyalats en la proposta metodològica de l’OMS que són la Comunicació i informació; Civisme i ocupació; Edificis i espais públics; Mobilitat i transport; Respecte i inclusió social; Serveis socials i salut; i Xarxa social i teixit associatiu. Cada acció o projecte detalla les actuacions a desenvolupar, les àrees implicades, el lideratge de l’acció, indicadors i calendari d’execució.   

Les 26 accions previstes per al trienni 2019-2021 són les següents: Ciutat  sense barreres;  Ciutat amb mobiliari urbà adequat a la gent gran; Ciutat amb parcs i itineraris per a vianants. Ciutat amb un bon entorn verd; Espais lúdics i de salut per a la gent gran; Ciutat més segura;  Educació viària; Pla de mobilitat; Estudi de necessitats d’habitatge de la població vulnerable; Programa d’arranjaments de l’habitatge; Barris intergeneracionals; Petits i grans;  Art k’suma; Projecte propers; Campanya Tracta’m bé. Cultura + 65; Edat i memòria; Estudis desigualtats per motius de gènere; Persones grans, gran voluntariat;  Divulgar noves tecnologies;  Pla estratègic d’envelliment i dependència; Serveis socials amb la gent gran;  Banc d’ajudes tècniques; Pla de salut;  Esport + 65.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top