L'Ajuntament de Manresa inicia els treballs del Pla de Millora de l'Espai Públic 2022 amb una inversió que supera el milió d’euros

Manresa posa en marxa, per sisè any consecutiu, el Pla de Millora de l’Espai Públic, que tornarà a tenir una inversió global que supera el milió d’euros. El Pla destinarà 350.000 euros a millorar la calçada a punts de 14 carrers, uns  treballs que es faran aquest estiu. Enguany també es destinaran 450.000 euros a la millora de voreres i espais de vianants a 27 punts de la ciutat, 150.000 euros per a parcs infantils i 133.000 euros per arranjar camins rurals. La inversió total suma 1.083.000 euros. En la priorització de les actuacions hi han participat les entitats veïnals de la ciutat.

L’ Ajuntament de Manresa ha iniciat els treballs inclosos en el  Pla de Millora de l’Espai Públic 2022 que, com en els darrers cinc anys, preveu una inversió anual global que supera el milió d’euros, adreçat a millorar calçades, voreres, parcs infantils i camins rurals. El Pla destinarà 350.000 euros per millorar calçades, 450.000 euros per millorar voreres i espais de vianants, 150.000 euros per a parcs infantils i 133.000 per a camins rurals, la qual cosa suma un total d’1.083.000 d’euros.

L’alcalde Manresa, Marc Aloy Guàrdia; i el regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat, van explicar el calendari de treballs previstos per aquest 2022, en el qual han treballat els serveis tècnics de l’Ajuntament i amb la col·laboració de les 16 associacions de veïns de Manresa.


Actuacions a les calçades

El projecte d’actuacions a les calçades d’aquest 2022 preveu la pavimentació de 14 punts a diversos carrers de la ciutat, amb una inversió de 349.913,44 euros per millorar un total 17.321 m2 de superfície. Les obres a les calçades es duran a terme durant les pròximes setmanes d’estiu per intentar minimitzar les molèsties als ciutadans i amb la voluntat d’afectar el mínim possible amb l’inici del curs escolar. Els carrers on s’hi actuarà són: Àlvar Aalto, Bases de Manresa, Bruc, Països Catalans, passeig del Riu, passeig de Pere III, plaça de l’Aurora, Pont de Vilomara, Sabadell, Sant Cristòfol, Sant Joan d’en Coll, Tarragona, Viladordis i Xup.

L’inici dels treballs comencen demà al carrer Tarragona, a la plaça de l’Aurora (Sant Pau) i als recorreguts de vianants del Xup.

Les actuacions programades són les següents: 
Actuacions a espais de vianants i guals

El projecte d’actuacions a voreres, espais de vianants i guals d’aquest 2022 preveu treballs a 27 punts de la ciutat, amb una inversió de 449.868,65 euros per millorar un total 3.622,66 m2 de superfície.  Els punts dels carrers on s’hi treballarà per millorar les voreres són: Alvar Aalto, Bellavista, Bernat Oller, Cal Gravat, Font del gat, Font dels Capellans, Martí Julià, Panyos, Pont de Vilomara, Sant Joan d’en Coll, Valentí Almirall i Bases de Manresa.  Els treballs de millora de guals per a vianants tindran lloc als carrers Alcalde Armengou, Berga, Concòrdia, Creu Guixera, Ferrer Vidal, Granollers Providència, Rubió i Ors, Sabadell 1, Sabadell 2, Sant Blai, Sant Joan d’en Coll, Sant Josep, Santpedor i Viladordis.
Millores a parcs infantils

El Pla de Millora de l’Espai Públic 2022 destinarà 150.000 euros per a millores de parc infantils. La part més important d’aquest pressupost -75.000 euros- s’adreçarà a la renovació del parc infantil del Xup, i 45.000 euros per a la nova localització del parc infantil de Sant Pau. La resta del pressupost es destinarà a millores de manteniment a diferents parcs de la ciutat.


Millores a camins rurals

Pel que fa a la xarxa de camins rurals de Manresa, aquest 2022 es dedicarà un pressupost de 133.178 euros, que aniran destinats a trams dels següents camins: Camí del Plantat, Camí del Raval del Solell, Camí de la Fàbrica Blanca i Camí de la Font del Caló, que es plantegen amb paviment de formigó; i Camí Sud del Mas d’en Pla, Camí sud del Poal, Camí de la Torre Vinyes, Camí de Cal Panell, Camí del Raval del Solell, Camí del Mig de Viladordis, Camí del Grau, Camí dels Horts del Xup, Camí dels Corrons, Camí del Balcells de Dalt, Camí del Cal Cuques i Camí del Puigberenguer, que es preveuen amb paviment granular.


Prop de 6 milions d’euros invertits en millores de l’espai públic els darrers  6 anys

L’aposta ferma per la millora de la via pública prové del mandat anterior. L’any 2016 l’Ajuntament de Manresa va fer una auditoria de l’Espai Urbà de Manresa, després de constatar que durant uns anys, a causa de la poca disponibilitat econòmica de les finances municipals, la inversió en manteniment i millora de la via pública havia quedat frenada. L’objectiu era detectar les actuacions necessàries als barris. La diagnosi va marcar aleshores que serien necessaris 15,6 milions d’euros per afrontar la globalitat de les actuacions pendents a la ciutat, dels quals 3,5 corresponien a les actuacions més urgents.  Aquest estudi dels serveis tècnics municipals es va fer amb la col·laboració de les entitats veïnals i altres col·lectius de la ciutat.
 
Davant els resultats que constataven la necessitat de redreçar la situació en matèria de manteniment de l’espai públic, l’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa va anunciar que a partir de 2017 engegaria el Pla de Millora de l’Espai Públic adreçat a capgirar la situació i amb una inversió important d’un milió d’euros anuals per millorar calçades i voreres. El 2018 dins aquest Pla es va incloure també un pla d’actuacions de millores als parcs infantils i, des del 2021, també els camins rurals.
 
Així, un cop s’acabin els treballs programats per aquest any 2022, l’Ajuntament ha invertit els darrers sis anys de forma global un total 5.920.209 euros, dels quals 2.503.126 euros (42,2%) s’han destinat a les actuacions a les calçades, 2.337.426 euros (39,5%) a espais de vianants i guals; 892.578 euros (15,1%) a parcs infantils i 187.079 euros (3,2%) a camins rurals.
 
Pel que a la superfície millorada, durant aquests sis anys, s’ha actuat i millorat 141.994 m2 de superfície, dels quals 101.422 m2 eren calçades, 17.824 m2 eren espais de vianants i guals de vianants; i 22.749 m2 de camins rurals.
 
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top