L’Ajuntament de Manresa realitza actuacions de millora a les instal·lacions del camp de beisbol del Congost, que tindrà gespa natural

L’Ajuntament de Manresa continua fent millores a les instal·lacions a la zona esportiva del Congost i, concretament, aquesta setmana ha fet un pas important per donar resposta a una de les velles reivindicacions del Beisbol Club Manresa: tenir gespa natural al camp de joc així com condicionar el seu entorn.

L’actuació de regidoria d’Esports, amb un pressupost total de 18.156,25 euros, ha inclòs el procés d'hidrosembra tant del paviment de sauló de la zona de joc com als talussos de l’exterior del camp, l’aportació de terra batuda a la zona del quadre interior i la contractació d’un servei de preparació i adequació del terreny de joc amb un tècnic especialista.

Els treballs d’hidrosembra han finalitzat aquesta setmana –ara caldrà esperar unes setmanes més fins que la gespa arreli- s’han repartit a la gran zona exterior del terreny de joc, anomenada Outfield, que és on es situen els receptors més allunyats del batejador, i també els talussos que suporten la tanca del camp exterior per on s’anota  un Home Run (acció que s'aconsegueix si es pot enviar la pilota fora del terreny de joc per sobre d’aquesta tanca sense que aquesta abans hagi tocat a terra).

Amb aquesta primera millora s’aconsegueix el doble objectiu de canviar el paviment de joc de sauló per un de gespa, concretament grama, que és un tipus de gespa més resistent i que requereix menys manteniment, i, alhora, evitar els xaragalls al talús que provoca l’aigua de pluja.

La segona actuació que consisteix en l’aportació de terra batuda, ha queda restringida a la zona interior del terreny de joc, coneguda com l’Infield  o quadre interior, on als extrems es troben situades les bases, i es millorarà la zona del passadís que uneix les tres bases i el Home Plate per on els jugadors han de passar per anotar una carrera, dotant així al camp de l’aspecte característic de diamant dels terrenys de joc de beisbol.

Per últim, les actuacions també preveuen el contracte de les tasques especialitzades de preparació del terreny de joc per a la pràctica del beisbol i el softbol com són la reconstrucció del monticle, el home, les bases, el calaix de batar, les línies de foul ball, els cercles d’escalfament, calaixos de coaches de 1a i 3a, més altres manteniments propis del terreny de joc abans dels entrenaments i partits que acull l’equipament.

Aquestes millores, juntament amb les banquetes que es van estrenar el febrer del 2019, completaran les instal·lacions del camp de beisbol del Congost que es va inaugurar el març del 2017 on juga i entrena el Beisbol Club Manresa, fundat el 1992 i afiliat a la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, que participa en diferents competicions catalanes, com el Campionat de Catalunya. Ha jugat a primera i segona divisió catalana i disposa també d’escola de beisbol.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top