L’Ajuntament de Martorelles presenta “Energiètica”

El passat 28 d’octubre el Celler de Carrencà va ser l’escenari de la presentació del projecte “Energiètica” endegat per l’Ajuntament de Martorelles que pretén conscienciar a la ciutadania  sobre l’eficiència i l’estalvi en l’ús de l’energia.

Per interactuar amb la ciutadania, el consistori ha creat un web on s’aglutinarà tota la informació del projecte i que actuarà com a eina de consulta on es podrà, entre d’altres coses, preguntar a temps real qualsevol dubte al Gestor Energètic municipal a través d’un xat o consultar les dades de consum actualitzades dels equipaments o l’enllumenat del municipi.

Pel que fa a l’acte, el parlamentari europeu pel Grup Els Verds, Ernest Urtasun, va ser l’encarregat d’inaugurar la jornada amb una ponència titulada ‘L’impuls energètic que Europa necessita”. Urtasun va explicar que “no es pot lluitar contra el canvi climàtic sense una bona política energètica” i que “aquesta passa per fomentar els petits productors d’energia, sobretot, a Espanya” i va advertir que “la transició energètica ha de ser un eix fonamental en el nou pla d’inversions de la UE”.

A la ponència de l’eurodiputat la va seguir una taula d’experiències formada per Blanca Martínez de Foix, de l’Oficina de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona; Òscar Sánchez, representant de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i Valerio Colado de la cooperativa Som Energia. 

En aquesta taula, Martínez de Foix va parlar sobre les seves experiències al territori sobre l’eficiència energètica: “No podem demanar eficiència als ciutadans sense que l'administració doni exemple” posant en valor la feina feta per l’Ajuntament de Martorelles. Òscar Sánchez (ICAEN) va traçar, a grans trets, les línies el model català d’estalvi energètic i va assegurar que "hem de començar a conscienciar a la ciutadania sobre l'estalvi energètic des de baix i Martorelles n'és un bon exemple" deia Sánchez. 

Finalment, l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, va presentar l’eina amb la qual arribar a la ciutadania, el web www.energietica.com.

Assistit per dos dels tècnics implicats en el projecte, Velasco va explicar els inicis de tot el projecte quan “arrel del projecte de l’enllumenat públic vam veure que aquest era el camí a seguir i que Martorelles havia de ser un referent en polítiques d’estalvi energètic i eficiència”. 

A més a més, l’alcalde va criticar la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre el decret de pobresa energètica aprovat per la Generalitat de Catalunya: “Hi ha ciutadans que no poden escalfar la seva llar o els aliments perquè no poden pagar les factures de les subministradores i l’administració no es pot quedar de braços creuats” apuntava Velasco.

A la presentació va assistir prop d’un centenar de representants d’institucions i empreses interessades en el món energètic. En acabar l’acte, es va celebrar un petit refrigeri que va servir per a que els assistents intercanviessin opinions sobre la jornada i el pas que ha fet Martorelles per l’estalvi energètic.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top