L’Ajuntament de Mataró estudia una altra fórmula de gestió per a la gossera municipal

L’Ajuntament de Mataró està estudiant canviar el sistema de gestió del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) donada la propera finalització del contracte amb l’empresa que ara per ara té el servei adjudicat (Societat Protectora d’Animals de Mataró-SPAM) i la impossibilitat de prorrogar-lo. La proposta es va explicar ahir en la Comissió Informativa Municipal d’Acció Social.
 
L’Ajuntament va adjudicar a l’SPAM el servei de la gossera municipal el 25 de març de 2010 per un termini de 6 anys amb la possibilitat de pròrroga. El contracte, per tant, finalitza el proper mes de març i la possibilitat de poder-lo allargar passaria per adequar les instal•lacions per atendre els animals en òptimes condicions.
 
Anualment el consistori paga a l’SPAM 126.000 € per la prestació d’aquest servei més les despeses dels subministraments que genera la gossera.
 
Les instal·lacions de la gossera municipal, situades al carrer de Galícia, no reuneixen en aquests moments totes les condicions òptimes per als treballadors i els requeriments adients per garantir una bona atenció dels animals allotjats (gats i gossos). L’Ajuntament ha calculat que hauria d’invertir en la millora de les instal·lacions i adequar-les a la normativa vigent uns 500.000 €. A més de la problemàtica que suposa que els terrenys estan afectats per un pla urbanístic que determina que les noves instal•lacions s’haurien d’ubicar en un altre solar.
 
La voluntat de l’Ajuntament és donar un servei de qualitat millorant l’atenció dels animals i alhora gestionar amb eficàcia els recursos municipals.
 
Amb aquesta finalitat està valorant que la gestió del servei municipal de recollida i acollida d’animals domèstics es pugui acordar amb el Consell Comarcal del Maresme. El CCM disposa d’un Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme (CAAD Maresme), situat a Argentona, que atén els animals de diversos municipis de la comarca adherits al servei. Les instal•lacions d’aquest centre tenen capacitat per acollir els animals provinents de Mataró i assegurar-los una estada adequada (alimentació, higiene i assistència veterinària).
 

(Imatge d'arxiu d'animals al Centre d'Acollida d'Animals Domèstics. Foto: Marga Cruz)
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top