L’Ajuntament de Montblanc rebrà 1,5 milions d’euros per a l'arranjament dels danys provocats pels aiguats

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat un import total de 2.607.413 euros per fer front a les despeses d’arranjament dels danys provocats pel temporal Glòria, del gener del 2020, i els aiguats de Sant Marc de l’octubre del 2019.

L’ajuntament més beneficiat, a causa dels nombrosos danys soferts, ha estat l’Ajuntament de Montblanc amb una subvenció d’1.577.402 euros.

Aquesta subvenció s’emmarca en les mesures acordades per l’Executiu per finançar les actuacions d’emergència realitzades pels ens locals i la inversió en la reposició d’infraestructures i serveis municipals a conseqüència de les pluges torrencials que van caure a finals d’octubre de 2019. A Montblanc, amb aquesta subvenció es podrà arranjar el Pont Vell, tot el seu entorn i reconstruir els ponts de la Font de Bolovi i del Molí del Pas, a més de les zones urbanes afectades. D’aquesta manera, a partir del 2021 es començaran a licitar aquests projectes i, per tant, en pocs mesos s’iniciaran les reformes de tots aquests projectes.

El Govern català va signar un conveni amb el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública per destinar 37 milions d’euros més als ens locals perquè puguin pal·liar els efectes dels temporals Dana i Glòria. Aquest import permetrà cobrir amb un màxim del 50% les sol·licituds de les administracions locals, un cop es valorin i s’avaluïn. D’aquesta manera, l'ajuntament de Montblanc podrà iniciar els rearranjaments tan necessaris dels tres ponts i els seus entorns, amb les subvencions de més de 3 milions d'euros (la meitat de l’Estat i l’altra meitat de la Generalitat).

Segons el regidor d’hisenda, Cesc Viñas, aquest «serà l'ajut més gran que ha rebut Montblanc en tota la història, sens dubte ajudarà a les finances de l’Ajuntament».

Malgrat la importància d’aquestes subvencions encara quedaran desperfectes per subvencionar. Un dels més destacables és l’arranjament de sèquies i peixeres de les diferents comunitats de regants de Montblanc. Segons l’alcalde Josep Andreu «hi ha el ferm compromís tant de la conselleria d'agricultura, com del ministeri per tal que l’empresa TRAGSA reverteixi aquesta situació. Confiem que en els propers mesos també comencin a arreglar les múltiples sèquies afectades a tot el terme».
Així doncs, sembla que l’any 2021 serà l’any en el qual Montblanc, i la Conca de Barberà, podran recuperar gran part dels desperfectes, encara avui, malmesos.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top