L'Ajuntament de Montcada i Reixac amplia els espais marcats amb ADN sintètic per evitar el robatori de coure

L'Ajuntament de Montcada i Reixac invertirà un total de 3.622 euros en l'adquisició de més líquid especial SelectaDNA i elements de cartelleria per prevenir els robatoris de cablejat al municipi, donant així continuïtat al projecte iniciat aquest estiu per evitar l'extracció de coure de cables o bé de reixes, tapes de clavegueram, contenidors o altres elements de titularitat municipal. El sistema consisteix a marcar aquests elements amb un líquid que conté un ADN sintètic, amb un codi. L'empresa de codificació forense Cosmo Seguridad s'encarrega de distribuir els productes amb codi sintètic i de la instal•lació dels panells identificadors. Els espais on es fa aquest tractament estan degudament senyalitzats amb cartells, amb l'objectiu de dissuadir els lladres d'efectuar els robatoris.

El servei també permet els cossos de seguretat resoldre els incidents amb major rapidesa. En el cas que es cometi el robatori del coure, si un sospitós és detingut i es localitzen els productes marcats, la Policia, amb una llanterna que llegeix el codi ultraviolat, té proves sobre el terreny per detenir-lo. En aquest sentit, Cosmo Seguridad ha fet una sessió de formació i demostració de com funcionen els elements de seguretat amb agents de la Policia Local de Montcada i Reixac. El cos local de seguretat té accés a una base de dades de l'empresa on s'inclou tot el material sostret i codificat de tots aquells ajuntaments o empreses que tenen contractat aquest servei.

'Continuem invertint en aquest sistema de prevenció amb la intenció de reduir aquests fets', ha manifestat la presidenta de l'Àrea Interna de l'Ajuntament, M. Carmen Porro. Els robatoris de coure han suposat una despesa a les arques municipals superiors als 115.000 euros en els darrers dos anys per tal de procedir a reposar el material extret, a més de les molèsties que ocasiona a la ciutadania haver d'estar unes hores o dies sencers sense llum o telèfon mentre no es resolen els desperfectes ocasionats. El darrer incident important per aquest tipus de succés va deixar alguns carrers de Terra Nostra sense enllumenat públic durant gairebé una semana.


Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top