L’Ajuntament de Reus adequarà un pàrquing de superfície amb tarifa reduïda davant de l’Hospital Universitari Sant Joan

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, projecta una inversió de 675.000 euros (iva inclòs) per convertir el solar situat davant de l’Hospital Universitari de Sant Joan en un aparcament de superfície. El projecte inclou l’obra civil d’adequació del solar, les instal•lacions necessàries i la maquinària per al cobrament de zona blava.

El solar on s’ubicarà l’aparcament regulat per zona blava està situat entre les avingudes del Dr. Josep Laporte i de la Universitat, just davant de la façana principal de l’equipament hospitalari, i té 8.200 m2. En aquest espai ara ja hi aparquen vehicles sense cap tipus de regulació, enllumenat ni senyalització, generant problemes de circulació i sensació d’inseguretat.


Zona blava amb tarifa reduïda: 2 euros al dia

Amb capacitat per a més de 350 places, l’aparcament serà de tarifa reduïda, amb un import de 50 cèntims d’euro per hora i de 2 euros si s’aparca tot el dia. Així, a partir de la 4ª hora, l’estacionament ja serà gratuït. L’horari de l’aparcament regulat serà de dilluns a dissabte, de 8 del matí a les 8 del vespre.

L’aparcament es regularà com una àrea de zona blava, amb una xarxa de 6 parquímetres i personal encarregat de la vigilància i el control dels tiquets d’estacionament. El tiquet d’anul•lació d’avís de denúncia serà de 5 euros, el mateix import que a la resta de zona blava de la ciutat.

L’adequació de l’aparcament inclou la proposta per establir una nova tarifa per l’estacionament de vehicles anomenada zona H, amb un límit de 12 hores diàries, un preu de 0,50 euros cada hora i un màxim de 2 euros.


Prop de 360 places just davant de l’Hospital

L’accés i la sortida de vehicles es farà des de l’avinguda de la Universitat i la capacitat total de l’aparcament és de 359 places: 348 més 11 places reservades per a persones amb discapacitat.

Actualment, en aquest solar municipal hi aparquen cotxes sense que hi hagi cap regulació –no hi ha senyalització ni enllumenat i quan plou el fang complica la circulació– i l’accés dels vehicles genera desordres circulatoris a la zona, segons un informe de Mobilitat elaborat per la Guàrdia Urbana.


Obres necessàries

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis ha elaborat el projecte per dur a terme la urbanització d’aquesta nova àrea d’aparcament als terrenys que l’Ajuntament de Reus té davant de l’equipament hospitalari. Abans de pavimentar la calçada i les voreres, cal fer treballs de neteja i desbrossada, de moviments de terres i la compactació de l’esplanada. El projecte també preveu la implantació d’una nova xarxa contraincendis i de l’enllumenat públic. Per acabar, s’hi plantaran arbres i s’hi farà la instal•lació de la corresponent xarxa de reg.

L’objectiu és desenvolupar l’obra per fases, per no deixar tot el solar inutilitzat mentre durin els treballs. La previsió és posar en marxa l’aparcament de superfície durant el segon semestre de 2018.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top