L’Ajuntament de Sabadell ampliarà diferents zones del parc del Nord amb jocs infantils, aparells biosaludables, una àrea d’estada i una altra d’esbarjo per a gossos

L’Ajuntament adequarà diferents espais del parc del Nord incorporant elements i redefinint diferents espais. El projecte, que s’ha aprovat de manera inicial en el marc de la Junta de Govern Local, té un pressupost de 134.700 euros i comporta la creació d’una àrea de jocs per a infants de fins a 6 anys, una àrea de jocs per a infants de 6 a 12 anys, un espai amb aparells biosaludables de gimnàstica per a adults, un espai d’estada i un espai d’esbarjo per a gossos.

A banda d'aquests nous espais, el projecte incorpora noves millores dins el projecte d’urbanització que va dur a terme recentment la Generalitat de Catalunya. És el cas de l’ampliació de la xarxa de l’enllumenat existent, que tot i que es va millorar en gran part després de les obres del túnel i la urbanització de la superfície, encara no assoleix l’enllumenat de tots els itineraris construïts.

Tal com afirma el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, “volem que el parc del Nord deixi de ser una simple zona de pas i esdevingui un espai de trobada, referent no només per als veïns i veïnes més propers, sinó també per a tots els sabadellencs i sabadellenques. Una zona que es converteixi en un espai de trobada on vingui de gust programar noves activitats i, així, potenciar i diversificar l'oferta cultural i participativa actual”.
 

Detalls del projecte

El projecte proposa la ubicació dels nous usos a la zona central del parc del Nord, entre el carrer de l'Himàlaia, el carrer de Vinhamala i el carrer de Feliu Elias. És a dir,a la zona de prat més propera a l'Escola Sant Julià i damunt de l’estructura dels FGC, uns àmbits que actualment presenta la imatge d'un gran prat travessat per diferents camins.

En aquest sentit, és interessant destacar que en parcs de grans dimensions, com és el cas del parc del Nord, els espais que contenen usos (àrees de jocs per infants, àrea d’estada i àrea d’aparells biosaludables) es troben a l’interior del parc per garantir que la ciutadania hi entri i hi passegi. També és adient des del punt de vista de la seguretat viària que aquests espais de joc es trobin allunyats de la circulació rodada.

En el cas del parc del Nord, a més, aquests usos ajuden a endreçar dos elements preexistents en superfície de l’estructura soterrada. Al costat nord es troba una sortida d’emergència i, a l’altre costat, una sortida de ventilació. Aquests elements resten pendents de definir i de tenir el seu acabat adequat per part dels projectistes de la línia de FGC.

A més, cal posar en relleu que el projecte preveu la instal·lació d’una àrea d’esbarjo per a gossos en el costat nord. Aquesta àrea permetrà que els gossos vagin sense corretja i puguin gaudir d’una àmplia zona, còmoda i segura per als animals i també per als seus amos, perquè passejar el gos també significa un temps de relació i convivència. L’objectiu municipal és anar ampliant el nombre d’àrees per a gossos que, amb aquesta nova àrea del Parc del Nord, ja arriba a tres arreu de la ciutat.

D’altra banda, també s’ha previst l’ampliació de la xarxa d’enllumenat per tal de
donar servei a aquestes àrees de joc. També, s’ha col•locat un nou punt de llum a la placeta triangular situada en el mig del parc. Aquest nou punt de llum serà una referència lumínica més al parc.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top