L’Ajuntament de Sabadell participa en el projecte Europeu DEMOWARE

L’Ajuntament de Sabadell, en col•laboració amb Aigües Sabadell, està participant en un projecte europeu de recerca i desenvolupament que té com a objectiu impulsar l’ús de les aigües regenerades. El projecte, que s’anomena DEMOWARE, vol incrementar la disponibilitat d'aigua a partir de la superació de les principals barreres tecnològiques, socials i econòmiques que limiten la implantació de l’ús de les aigües regenerades. Així, es posaran en comú i es duran a terme demostracions de diferents usos d’aquestes aigües per a fomentar-ne el seu ús i sensibilitzar la societat sobre les seves múltiples aplicacions.

L’Ajuntament de Sabadell participa en el projecte cedint les aigües regenerades de l’Estació depuradora d’aigües residuals de Sabadell-Riu Sec, procedents del
tractament de bioreactors de membranes, i cedint les instal•lacions a Aigües
Sabadell per a prendre part activament en el disseny d’un conjunt de xarxes de
distribució pilot d’aigües regenerades i en la planificació de les proves que caldria desenvolupar. L’objectiu d’aquests assaigs a Sabadell serà determinar la qualitat de l’aigua en diferents condicions de tractament i operació.

En paraules del tinent d’alcalde de Sostenibilitat i Territori, Maties Serracant, “la participació en aquest projecte és per a Sabadell una bona oportunitat tant per compartir experiències i maneres de treballar amb altres territoris com també per donar un pas endavant pel que fa a la sensibilització del conjunt de la població a l’entorn de les possibilitats que ofereixen les aigües regenerades. Aquestes aigües tenen ja diversos usos a la ciutat, però a través del projecte serà possible que en tinguin encara molts més– afirma Serracant—i que aconseguim, així, un major estalvi d’aigua i de recursos energètics i econòmics”.

El projecte DEMOWARE compta amb la participació de 27 organismes capdavanters en tecnologia i recerca de l’aigua de 10 estats: Espanya, França, Israel, Alemanya, Holanda, Itàlia, Regne Unit, Suïssa, Bèlgica i la República Txeca. El pressupost del projecte és de més de 10 milions d’euros.

Potenciar les aplicacions

L’Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb Aigües Sabadell, ha apostat des de fa més de 5 anys per potenciar les aplicacions d’aigua regenerada procedent de depuradora, disposant en l’actualitat d’una de les xarxes urbanes més grans de l’Estat. En total s’han construït 43 kilòmetres lineals de xarxa que és abastida mitjançant aigua procedent de depuradora, de pous i de mines d’aigües subterrànies. Per tot això, l’any 2014 l’Ajuntament de Sabadell va aprovar el Pla Director d’utilització d’aigües externes a la xarxa de distribució d’aigua potable (període 2014-2024) per a dotar tota la ciutat de la xarxa d’aigua no apta per al consum humà, amb l’objectiu de rebaixar substancialment el consum d’aigua potable i possibilitar l’ús de les aigües regenerades per al reg de zones verdes públiques i privades, neteja de carrers, descàrrega dels aparells sanitaris i possibles usos industrials.
 

Font: Ajuntament de Sabadell

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top