L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa l’administració electrònica com a via de relació amb empreses i entitats

‎Amb l’aprovació de la Llei de Facilitació de l’activitat econòmica s’estableix un nou model de relació entre l’empresa i l’administració, fonamentat, entre d’altres coses, en la relació digital per defecte. Això implica que tant les empreses com els i les professionals autònomes hauran de relacionar-se telemàticament amb l’Ajuntament per a les tramitacions regulades en aquesta normativa.
En canvi, les persones físiques podran escollir en tot moment si es comuniquen amb l’administració per mitjans electrònics o de manera presencial.

Què és i per a què serveix un certificat digital?

Un certificat digital és una eina d’autenticació personal que serveix per fer tràmits amb les administracions sense haver de desplaçar-se presencialment. L’únic equipament necessari és un dispositiu digital, ja sigui tauleta, ordinador o un telèfon mòbil. El certificat digital es pot sol·licitar a l’Ajuntament i les vies per fer-ho són presencialment –per a persones físiques– a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (c. Indústria, 10), per la qual cosa cal sol·licitar cita prèvia.

Gràcies a la implantació de l’administració electrònica, la ciutadania podrà tenir accés a l’administració les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana. A més, la seu electrònica també permetrà que l’usuari tingui al seu abast la carpeta de les seves gestions, amb tots els seus expedients i documentació.

La relació amb l’Ajuntament i les seves empreses, així com qualsevol tràmit que es vulgui realitzar, es podrà portar a terme en format íntegrament electrònic a través de la seu electrònica.

A partir d’aquesta data, les persones jurídiques, és a dir, les empreses i entitats entre d’altres, restaran obligades a relacionar-se telemàticament amb l’Ajuntament i no podran fer els tràmits presencials com fins ara.

Quins certificats es poden fer servir?

L’Ajuntament de Sabadell admetrà tots els certificats reconeguts a la llista de confiança de prestadors de serveis de certificació (TSL), els quals són validats a través de la Plataforma de Validació (PSIS) del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC):

•    DNI electrònic
•    Firmaprofesional
•    ANCERT
•    Fábrica Nacional de Moneda y Timbre
•    Camerfirma
•    Certificat digital idCAt del Consorci AOC
 


Com fins ara, les persones físiques que vulguin fer tràmits amb l’Ajuntament poden fer-ho presencialment, demanant cita prèvia per telèfon (010 ó 93 745 31 10, des de fora de Sabadell). En aquest sentit, és molt recomanable saber quines vies existeixen per fer un tràmit determinat i quina documentació s’ha de tenir per fer-ho. Hi ha gestions que es poden fer via telefònica o amb un idCat mòbil, per exemple, i s’eviten així desplaçaments i cues innecessàries. També és important saber quina documentació cal aportar en cada tràmit i portar tot el necessari en el moment de la cita prèvia. Tota aquesta informació es pot trobar aquí: dins de cada tràmit es poden comprovar els canals de tramitació –en línia, presencial o via telefònica–, els requisits, terminis, etc.

Amb la implantació de l’administració electrònica s’aconsegueix tenir una administració més oberta i transparent, incloent i eficient perquè es pot fer un seguiment dels tràmits per part del sol·licitant, alhora que es fomenta l’ús de les tecnologies entre la població, amb tots els beneficis que això suposa: zero desplaçaments, no haver de presentar documents físics i simplicitat de relació amb l’administració. L’actuació s’emmarca en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), amb el finançament dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top