L’Ajuntament de Sant Cugat aprova dos nous projectes per seguir ampliant la xarxa de carrils bici a la ciutat per un import de 300.000 €

La junta de govern local ha aprovat dos nous projectes per un import de 300.000 € per seguir ampliant i reconnectant la xarxa de carrils per a bicicletes de sant cugat.

•    Nous itineraris ciclables a mira-sol per un import de 142.806 €

Connectaran els barris de mas gener i turó de can mates amb el casal mira-sol, l’escola Catalunya (camí escolar segur) i l’estació dels FGC. els nous carrils bici estaran perfectament connectats a la xarxa ciclable existent del barri de mira-sol.

El projecte sorgeix d’un procés participatiu i es durà a terme amb diners de lliure disposició del consell de barri del 2017.

•    Nou carril bici a l’avinguda Rius i Taulet per un import de 163.947 €

Servirà per donar continuïtat al carril bici existent que hi ha a les avingudes Rius i Taulet/Can Graells i connectar-lo amb la plaça del Xic. d’aquesta manera, la plaça del Xic quedarà connectada al barri de Volpelleres (carril bici avinguda Can Graell) i amb el centre de la ciutat (avinguda Rius i Taulet/Parc Central).

Així mateix, cal recordar que l’ajuntament té en marxa el projecte per finalitzar el tram de carril bici entre la plaça del xic i la rotonda de l’hipòdrom. La previsió municipal és seguir allargant aquest tram de carril bici fins a Rubí (per la carretera de Rubí) i també fins a l’estació FGC/Anella Mobilitat Verda (per l’avinguda Rius i Taulet).

L’Ajuntament obrirà properament el procés per licitar les obres d’aquests dos projectes, que podrien ser una realitat a partir de l’any vinent.


Els carrils bici i la mobilitat sostenible, una aposta de ciutat

Jose Gallardo, regidor de serveis urbans, mobilitat i transport, ha apuntat que “l’Ajuntament està duent a terme diversos projectes per potenciar la xarxa de carrils bici. Cal recordar, per exemple, la recent posada en marxa de l’anella de mobilitat verda (un recorregut perimetral de 2km pel centre de la ciutat que es connectarà amb els barris) o la inclusió de 400.000€ al pressupost 2020 per donar un impuls a la xarxa ciclable de Sant Cugat”.

L’objectiu és fomentar una mobilitat més sostenible i segura facilitant la circulació de bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal (vmp). A més, l’Ajuntament també està tramitant una nova ordenança per regular i potenciar l’ús d’aquests vehicles no contaminants. A la vegada, l’Ajuntament també està tramitant una nova ordenança per regular la zona de baixes emissions de Sant Cugat i restringir l’ús de vehicles contaminants al centre de la ciutat.

Alba Gordó, regidora de sostenibilitat i comissionada per a l’emergència climàtica, ha explicat que “aquesta gran aposta de mobilitat sostenible a Sant Cugat s’emmarca dins del pla d’acció per l’emergència climàtica. I és que 1/3 de les emissions a la ciutat es deuen al transport. A més, la pandèmia ens ha fet descobrir una ciutat sense soroll, sense contaminació i més humana que volem mantenir amb la reactivació”.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top