L’Ajuntament de Sant Cugat crea una nova línia d’ajuts socials amb 265.000€ per al suport a l’escolaritat

En el marc del reforç municipal de les polítiques socials i la voluntat d’ajudar les famílies a fer front a la crisi de la COVID, l’Ajuntament posa en marxa per primera vegada una nova línia d’ajuts per cobrir despeses relacionades amb l’escolaritat. S’hi destinaran un total de 265.000€, una xifra que servirà aproximadament per arribar a uns 2.650 infants i adolescents de la ciutat.

Concretament s’atorgaran ajuts d’entre 50 i 150€ per sufragar despeses com llibres, material, equips informàtics personals, llicències digitals o qualsevol altra despesa similar. El període per sol·licitar-los es va obrir el dia 4 de novembre i finalitzarà el 25 del mateix mes.

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat: “Estem davant d’un canvi de concepció del que és un ajut perquè el presentem com un dret per a la ciutadania. Hem universalitzat l’accés i uniformitzat els criteris dels ajuts que ja existien amb l’objectiu d’arribar al màxim de famílies i garantir així el dret a l’educació i a la igualtat d’oportunitats”.

Pilar Gorina, regidora d’Educació: “Aquesta nova línia d’ajuts arriba per quedar-se i consolidar-se els propers anys, encara més si tenim en compte el context de crisi COVID que vivim. És un ajut que també és complementa amb altres beques com les de menjador o les que es van donar pels casals d’estiu. A més, seguim treballant en projectes com Labdoo per oferir ordinadors portàtils als alumnes que ho necessitin”.
 

Com sol·licitar els ajuts?

A causa de la situació sanitària actual, es recomana el tràmit telemàtic per evitar desplaçaments. Es pot fer a través de la seu electrònica de l’Ajuntament i, si es té alguna consulta sobre com poder fer el tràmit, es pot trucar al telèfon 010. Per fer el tràmit presencialment al registre de les OAC cal demanar cita prèvia a través de www.santcugat.cat/citaprevia o bé trucant al 010.

En cas de voler fer alguna consulta, la ciutadania té a la seva disposició el correu electrònic beques@santcugat.cat.
 

Qui pot optar i com s’atorguen?

Poden rebre un ajut tots els infants i adolescents empadronats i residents a Sant Cugat nascuts/des entre els anys 2005 i 2017 (ambdós inclosos) i que estiguin matriculats en ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil a centres educatius del Vallès Occidental sufragats amb fons públics.

Tots els d’infants i adolescents que durant aquest curs 2020-2021 tinguin concedit un ajut de menjador, se’ls atorgarà l’ajut d’escolaritat en cas que ho sol·licitin presentant la documentació requerida.
Els infants i adolescents que no tinguin atorgat un ajut de menjador, poden igualment optar a l’ajut d’escolaritat en cas que compleixin els requisits (presentant també la documentació requerida).
En tots dos casos els ajuts són:
 
a.    Infants d’educació infantil 50€
b.    Infants d’educació primària100€
c.    Adolescents d’educació secundària 150€
 
Els ajuts s’atorgaran prioritzant les necessitats econòmiques i socials de les persones sol·licitants, d’acord amb els criteris de renda familiar establerts a les bases de la convocatòria.
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top