L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès es dotarà d’un nou marc de ‘contractació responsable’

La Junta de Govern Local de Sant Cugat del Vallès ha aprovat la creació de la Comissió sobre contractació pública responsable amb criteris socials i mediambientals que tindrà com a missió l’elaboració d’un document marc que fixi els criteris que permetin a l’Ajuntament aplicar polítiques de responsabilitat social corporativa en la contractació de personal o empreses concessionàries de serveis.

Aquest nou marc ha de permetre al consistori anar més enllà del compliment de les obligacions que fixa la llei. El govern defensa que “els contractes de les administracions han de realitzar una política favorable al progrés social i econòmic, tot fent-se compatibles els requeriments d’eficiència, racionalització i estalvi de costos amb la preservació dels aspectes mediambientals i socials, amb incidència directa en la promoció de l’ocupació, l’atenció a les situacions de vulnerabilitat i el risc d’exclusió social”.

Ja fa anys que des de l’Ajuntament s’estan aplicant clàusules socials i mediambientals en els contractes públics en la mesura que ho permetia la legislació bàsica estatal vigent. D’aquí n’ha sortit la incorporació de nou personal vinculat a la situació d’atur per als serveis de manteniment de les franges forestals; l’obligació de subcontractació a centres especials de treball pels serveis de manteniment de parcs i jardins; o la contractació de persones en situació de risc d’exclusió social en el servei de neteja d’edificis municipals.

La comissió, doncs, pretén – a través de la contractació pública – fomentar l’ocupació de qualitat, fomentar la inclusió social i garantir la sostenibilitat ambiental.

En el projecte del Pla de Govern 2011-2015 i dins l’estratègia econòmica, social i mediambiental marcada per l’alcaldessa s’aposta per un nou model de relació entre l’Ajuntament i la ciutadania, basat en la transparència, la col•laboració i la corresponsabilitat. En aquest sentit, el ple de febrer del 2013 ja va aprovar per unanimitat el document Mesures per garantir la transparència i el bon govern en l’actuació municipal on s’estableixen un seguit de compromisos amb l’objectiu de millorar la governança.

La comissió estarà presidida per l’alcaldessa, Mercè Conesa, i estarà integrada per persones de perfil polític, també tècnic, així com amb representants de la intervenció municipal i els serveis jurídics. La voluntat del govern és que aquest nou marc regulador estigui enllestit abans d’aquest estiu.


Font: Ajuntament de Sant Cugat
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top