L’Ajuntament de Sant Cugat destinarà 5 milions d’Euros més a fer front als efectes de la Pandèmia

L’Ajuntament de Sant Cugat podrà gastar tots els romanents de tresoreria i el superàvit de què disposa per fer front a la crisi social i econòmica generada per la COVID-19. En concret són 4.999.047,55 euros municipals que fins ara, a causa de les regles fiscals i els objectius de dèficit, no es podien mobilitzar.

L’equip de govern celebra la decisió de l’Estat de suspendre de forma extraordinària les regles fiscals per als anys 2020 i 2021 així com l’obligació de destinar el superàvit municipal a amortitzar deute. D’aquesta manera l’Ajuntament podrà alliberar aquests recursos que, gràcies a la bona gestió financera, disposava però que fins ara tenia restringit gastar.

Pere Soler, tinent d’alcaldia responsable de l’àrea Econòmica i d’Hisenda, ha afirmat que “des de Sant Cugat donem suport a una decisió de l’Estat que ens permetrà destinar encara més recursos a lluitar contra els efectes de la pandèmia”.

Soler ha explicat que  “fins ara l’Ajuntament havia mobilitzat un paquet d’aproximadament 15 milions d’euros per fer front a la crisi. A partir d’ara incorporarem 5 M€ més per ajudar la ciutadania, els comerços i les empreses i contribuir a la recuperació econòmica i social de Sant Cugat”.


El Pla Municipal anti-COVID, en marxa

Cal recordar que el juliol passat l’Ajuntament va aprovar un pla amb més de 100 mesures i amb 15M d’€ mobilitzats per lluitar contra els efectes econòmics i socials generats per la pandèmia de la COVID-19. Ara es podrà ampliar amb 5 M€ més fins arribar, per tant, als 20 M€ si fos necessari. Es tracta de la partida econòmica més alta mobilitzada mai per l’Ajuntament per fer front a una crisi.

El pla classifica les actuacions en tres grans àmbits: els serveis socials, l’habitatge i la reactivació econòmica. Algunes de les partides més destacades són els ajuts a l’habitatge; l’augment de les partides de suport social per a persones i famílies amb situació de vulnerabilitat; el suport a l’assistència domiciliària; el suport a la connectivitat digital per mitigar l’impacte de la bretxa digital dels escolars; el retorn del percentatge d’algunes taxes i preus públics; i un gran suport al comerç local, a les empreses, autònoms, professionals i entitats; així com el suport a les escoles bressol, escoles de música i d’art.

L’equip de govern però, no descarta ampliar el nombre de mesures o de recursos econòmics en cas de necessitat o de cercar altres iniciatives que ajudin a mitigar l’impacte de la pandèmia de la COVID19.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top