L’Ajuntament de Sant Cugat efectua una recollida de dades 3D de la via pública per seguir millorant la gestió de la ciutat

El tinent d’alcaldia de Desenvolupament urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha presentat un innovador servei tecnològic per capturar i documentar dades de la via pública amb l’objectiu de millorar la gestió de la ciutat.

Es tracta del Mobile Mapping, un mètode de recollida massiva de dades en 3D per obtenir, processar i mapejar tota la informació real que es troba als carrers. La recollida s’efectua a través d’un cotxe que disposa d’un sistema integrat amb els següents sensors:

•    Escàner làser
•    4 càmeres laterals
•    1 càmera esfèrica
•    1 càmera enfocant a l’asfalt (amb rang de 5x3 metres)

El sistema permet obtenir un núvol de punts continus d’alta densitat i imatges esfèriques 360º amb els quals s’obté un mapa precís i el màxim d’ajustat a la realitat.  

L’explotació d’aquestes dades permetrà l’Ajuntament inspeccionar més àgilment la via pública i disposar de més informació per ajustar i millorar encara més el manteniment de la ciutat. Concretament aquest conjunt de dades serà d’especial interès en àrees com l’urbanisme, la neteja i el manteniment o la gestió de les zones verdes. De moment aquest projecte s’està duent a terme com a prova pilot al nucli més poblat de la ciutat (nucli antic i barri Monestir-Sant Francesc) i properament es podria ampliar a d’altres zones de Sant Cugat.

Francesc Duch, tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, ha explicat que: “L’ús d’aquesta tecnologia té un únic objectiu: ajudar a millorar la ciutat i prestar un millor servei a la ciutadania. Amb aquesta captura de dades massives aconseguirem tenir una foto molt precisa de la via pública que ens permetrà gestionar millor Sant Cugat”.


Xalet de l’avinguda Cerdanyola

D’altra banda, també s’està duent a terme un altre projecte per escanejar l’edifici situat a l’av. Cerdanyola (cantonada ps. Torre Blanca), que ja ha estat adquirit per l’Ajuntament.

L’objectiu de l’actuació és elaborar un mapa 3D de l’edifici i també disposar imatges 360º. Aquesta informació serà molt útil a l’hora de plantejar futures intervencions per consolidar l’estructura de l’edifici i rehabilitar-lo com a equipament públic (de moment aquestes intervencions encara no estan calendaritzades). Així mateix, el mapa en 3D també ajudarà a realitzar els informes per incorporar l’edifici dins del catàleg de patrimoni de la ciutat.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top