L’Ajuntament de Sant Cugat i l’EMD cedeixen la gestió forestal de can Monmany al Parc de Collserola amb l’objectiu de generar biomassa

L’Ajuntament i l’EMD de Valldoreix han acordat cedir la gestió forestal de la finca pública de can Monmany –copropietat d’ambdues administracions- al Consorci del Parc Natural de Collserola. Així ho va ratificar, per una banda la Junta de Veïns de Valldoreix i, per l’altra, l’Ajuntament.
 
D’aquesta manera les 73’40 hectàrees de massa forestal de can Monmany quedaran integrades a les finques que ja gestiona el Consorci del Parc. En aquests moments aquest organisme té concessionats, mitjançant concurs públic, l’explotació forestal de més de 500 hectàrees a Collserola.
 
L’objectiu d’aquesta cessió és optimitzar la gestió forestal de can Monmany i, a la vegada, contribuir a la utilització de biomassa generada a Collserola com a font d’energia renovable. Amb aquest acord es facilitarà la possibilitat que l’Ajuntament pugui adquirir biomassa al Consorci del Parc per tal d’utilitzar-la en els dos edificis municipals que funcionen amb aquesta font energètica: el centre social i sanitari de la Floresta i l’edifici d’educació infantil de l’escola Catalunya.

Així mateix, l’Ajuntament també podria utilitzar els residus forestals que gestiona el Consorci del Parc per al futur centre d’acopi de biomassa que es vol projectar a la ciutat.
 
Finalment, cal destacar que amb aquesta cessió també es dóna compliment a una moció del ple municipal aprovada el desembre de 2013 en què s’acordava afavorir una gestió forestal sostenible a la Serra de Collserola. Així mateix, cal remarcar que la cessió de la gestió forestal de can Monmany no contempla ni la zona agrícola ni l’edifici de la finca.

 
Font: Ajuntament de Sant Cugat
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top